Ruşeţ, „ales“ de 5% din membrii SMEO

Liderul sindical Ion Ruşeţ a fost ales de funcţia de preşedinte executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia. La conferinţa ce a avut loc la sfârşitul săptămânii, Ruşeţ a fost ales de 170 de persoane din cei aproape 3.000 de membri pe care Gabriel Căldăruşe susţine că îi are în SMEO.

Sindicatul Mine Energie Oltenia a organizat „alegeri“ pentru promovarea lui Ion Ruşeţ în funcţia de preşedinte executiv al sindicatului. În fapt, s-au strâns circa 200 de oameni care au votat preşedintele executiv şi pe cei patru secretari pentru a completa Biroul executiv. A mai candidat şi Vasile Basarabă, lider la Cariera Tismana 1, care a obţinut doar 22 de voturi. Ion Ruşeţ a strâns 173 de voturi. “Vom pune în discuţie negocierile contractelor colective de muncă pentru anii 2015-2016, iar la negocieri să participe si membrii biroului executiv”, a declarat el după vot. Pentru funcţia de secretar executiv şi-au depus candidaturile un număr de 9 sindicalişti, printre care Ioniţă Cocoranu şi Gheorghe Peptan. Primele două poziţii au fost obţinute de Tiberiu Jujea, Alin Stamatescu, Marilena  Brânduşoiu, Gabriel Ghimişi, care ar fi şoferul preşedintelui Gabriel Căldăruşe.

Liderul sindical Gheorghe Peptan susţine că şedinţa de alegeri a fost o „mascaradă“ şi că vor exista contestaţii. „Sindicatul acesta e mai dur, cu persecutare accelerată. Se urmăreşte să fie acoliţii administraţiei. Nu vor reuşi nimic cei care s-au cocoţat în fruntea sindicatului“, explică liderul sindical.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: