Rușeț: Am văzut ipocrizie deșănțată la Greenpeace

În ciuda semnelor de întrebare și a incertitudinilor, oficialii Complexului Energetic Oltenia încă sunt optimiști că va veni în timp util ajutorul de stat în valoare de 241 de milioane de euro. Compania se declară optimistă prin vocea lui Ion Rușeț, consilierul Directoratului. Asta chiar dacă reprezentanții Comisiei Europene au decis să aprofundeze modul în care statul vrea să acorde ajutorul financiar companiei din Gorj.

Ion Rușeț a transmis că se poartă discuții săptămânale cu oficialii Comisiei Europene pe marginea planului de restructurare. “Eu sunt optimist în ce privește avizarea planului de restructurare pentru Complexul Energetic Oltenia. Nu sunt implicat în aceste discuții care au și un nivel de confidențialitate. La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc o discuție între conducerea CEO, reprezentanți ai Guvernului, Consiliul Concurenței. Au clarificat foarte multe aspecte sesizate Comisiei și pentru care Comisia Europeană a cerut explicații. Săptămâna viitoare, va mai avea loc o discuție pe această temă. Există o corespondență continuă cu reprezentanții de la Bruxelles”, a spus Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei.

Rușeț a comentat și ultimul comunicat de presă transmis de Greenpeace, potrivit căruia investigația demarată de Comisia Europeană nu e deloc una normală așa cum transmit reprezentanții statului român. „Declaraţiile liniştitoare făcute de oficialii români nu sunt tocmai exacte: marea majoritate a cazurilor de ajutor de stat sunt, de fapt, închise fără obiecţii în două luni. Totuşi, pentru cazurile ce prezintă o complexitate mare, investigaţia aprofundată este procedura abordată. Comisia Europeană va publica, cel mai probabil în următoarele săptămâni, decizia şi motivaţia de începere a investigaţiei, urmând apoi perioada de 30 de zile în care toate părţile interesate pot depune comentarii”, a transmis Greenpeace într-un comunicat de presă.

„Am văzut ipocrizia deșănțată pe care a manifestat-o Greenpeace care a început să comunice, să spună că le pare rău de mineri, ei, care cu rea intenție, au atacat Gorjul, Oltenia și Complexul Oltenia”, a fost reacția lui Rușeț, la Tele3.

Comisia Europeană a anunțat, la începutul lunii februarie, că a deschis o investigație mai aprofundată a ajutorului de stat pentru restructurarea companiei energertice. E și motivul pentru care a cerut noi explicații oficialilor români înainte să se pronuțe asupra planului.

Vizualizări: 2,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: