Ruşeţ, fostul

Nimeni nu înţelege că Ruşeţ este un brand. Toată lumea îi cere să-şi facă sindicat, dacă vrea să reprezinte salariaţii. Cum să-i ceri aşa ceva unui fost senator al României, fost preşedinte de partid, fost lider sindical.

De fapt, Ruşeţ este cel care nu înţelege că este „fostul”. Merge la negocieri cu CE Oltenia fără să reprezinte o structură legal înfiinţată. O structură din aia, de 15 oameni, să îi dea o minimă acoperire de legalitate lui Laurenţiu Ciurel în aceste negocieri. Sunt două luni de când Ruşeţ este ajutat de administraţie şi de partid să facă un amărât de sindicat şi nu reuşeşte. A ajuns nu numai de râsul foştilor colegi din FNME, dar este luat zilnic la mişto ba de Gârjoabă, ba de Creţan, care au în spate sindicate mititele. Dar le au! Ruşeţ plimbă nişte dosare cu adeziuni şi se dă lider a mii de oameni. În ritmul în care se mişcă, Ruşeţ nu numai că a compromis negocierile CCM în 2014, dar le va face praf şi pe alea din 2015. Dacă îi ia câteva luni să înfiinţeze un sindicat, îi trebuie un secol să îl facă majoritar şi să obţină reprezentativitatea, pentru a putea negocia. Ruşeţ este atât de slab pregătit, încât a încercat să se afilieze la o federaţie reprezentativă, până i-au zis cei de la BNS: băiete, nu te poţi afilia ca persoană fizică, îţi trebuie sindicat. Pe alea vechi le-ai dizolvat, ăsta nou nu e gata…

Ruşeţ este de departe cel mai îngenuncheat sindicalist din CE Oltenia. Este trompeta prin care administraţia anunţă veştile rele: dăm prima de vacanţă în tranşe, trimitem oamenii în şomaj tehnic, facem reorganizare şi restructurare etc, toate cu încălcarea CCM, pe care Ruşeţ nu are cum să nu o vadă. Dar îşi pune costumul al bun, afişează un zâmbet fals, se duce la televiziune şi cântă după partitura lui Răuţ, al cărui subordonat este. La prima notă falsă, va fi azvârlit cât colo, pentru că de-ai ca el găseşte Răuţ pe toate drumurile.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: