Ruşeţ îl avertizează pe specialistul în energie Ciurel

Preşedintele PD-L Gorj îi transmite un avertisment noului director executiv al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Ion Ruşet speră că Ciurel nu va face voia PSD în această companie si spune ca va fi atent la activitatea acestuia. Cu toate acestea, Ruşet nu este decis ce poziţie să adopte faţă de această numire, aşa că spune una dulce-amară. Oricum, numirea lui Ciurel este un eveniment, în opinia şefului PD-L Gorj.

Ion Ruşeţ, preşedintele PD-L Gorj, spune că în cadrul partidului său există o temere după ce Laurenţiu Ciurel a fost numit director general al CE Oltenia, din cauză că acesta a fost activ politic timp de doi ani. Una peste alta, Ruşeţ pare de acord cu propunerea PSD pentru acest post. „Este un eveniment pe care trebuie să-l primim cu anumite temeri. Faptul că domnul Ciurel a fost numit director general, şi care este un specialist in energie, dar care in ultimii doi ani s-a manifestat intens din punct de vedere politic, cred că demisia domniei sale din PSD este o procedură care să-i permită accesul la această funcţie, dar în opinia mea, ar fi mult mai bine pentru domnia sa să evite epurările cu caracter politic“, a declarat Ruşeţ.

Pedelistul speră să nu existe epurări politice. „În CEO trebuie să se dea gir specialiştilor, chiar dacă sunt sau nu membri de partid. Epurarea pe criteriul apartenenţei la un anumit partid inclusiv acela apartenenţei la PDL este contra-productivă“, susţine Ruşeţ.

În finalul intervenţiei, Ruşeţ a mai spus că în CEO urmează un an foarte greu, dat fiind că strategia energetică a ţării anunţă privatizări şi speră să nu vadă compania din Gorj în situaţia în care se află Oltchim. „Ne aşteaptă anul 2013, strategia vorbeşte clar despre privatizarea acestei companii şi nu am dori ca pe principiul au venit oamenii noştri să avem în Gorj o situaţie ca cea de la Oltchim. Voi fi extrem de atent la toate acţiunile care pun în pericol locurile de muncă şi care pun în pericol perspectiva acestei companii pe termen lung“, a mai spus Ruşeţ.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: