Ruşeţ nu a acceptat ajutorul lui Manţog pentru că nu-l suportă

Fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manţog, şi actualul preşedinte al partidului, senatorul Ion Ruşeţ, au avut ieri o primă confruntare. Nu faţă-n faţă, ci prin intermediul Radio Târgu Jiu. Ruşeţ a spus că Manţog este distructiv pentru PDL Gorj, declaraţie nepotrivită, mai ales că Manţog a tot aşteptat să fie implicat în treburile de partid. În scurtul schimb de replici de la radio, Ruşeţ a dat dovadă de îngâmfare şi practic, a admis că a refuzat orice colaborare cu Manţog, din pricina relaţiei încordate cu acesta.

Manţog a făcut o serie de clarificări, după ce în mai multe rânduri a fost acuzat că face demersuri pentru ca PDL să obţină un scor mic la alegerile din iunie. Cu toate acestea, Manţog a declarat din nou că a aşteptat ca PDL să-i ceară ajutorul pentru această campanie. „Aşa cum ştiţi, de mai bine de un an am zis că rămân la dispoziţia partidului dacă PDL are nevoie de mine. În mod public, liderii actuali ai PDL s-au pronunţat în sensul că nu este nevoie de mine aşa că invit pe absolut toţi să nu mă facă pe mine responsabil de ce se întâmplă la PDL Gorj. Dacă primarii au plecat, răspunderea este exclusivă a conducerii PDL Gorj“. Manţog a explicat de ce este vina lui Ion Ruşeţ. „Când preşedintele filialei nu răspunde la telefon primarilor şi prim-vicepreşedinţilor filialei înseamnă că acea filială are probleme Nu poţi un an de zile să nu răspunzi la telefon şi apoi, în campania electorală să te trezeşti că, vai Doamne ce nedreptăţit eşti tu că te părăsesc primarii“, a declarat acesta.

„Distructivul“ ar fi vrut să fie de ajutor

La scurt timp a venit şi replica lui Ruşeţ, care sugerează că toată această dispută are legătură cu „relaţia“ lui cu Manţog: „Dl Manţog nu are dreptate. Eu am răspuns cu promptitudine, am discutat toate probleme privind strategia electorală din acest an cu prim-vicepreşedinţii. Este adevărat, dl Manţog a încercat în ultimele patru luni să fie distructiv pentru PDL, având în vedere relaţia pe care o are cu mine personal, şi o dorinţă de revanşă faţă de alegerile interne“.

Manţog a menţionat că la un moment dat chiar el a propus o întâlnire pentru a tranşa problema. „Acum două luni i-am chemat la mine pe Ruşeţ, Cosmin (n.red deputatul Cosmin Popescu) şi pe Militaru (n. red deputatul Severus Militaru). I-am întrebat ce-au de gând pentru că lucrurile nu sunt în regulă. Înseamnă că mai bine nu vorbesc decât să spun ceva care să nu se întâmple“.

Ruşeţ spune că discuţiile s-au purtat prin intermediari şi sare ca ars pentru că Manţog a spus că „l-a chemat“ la el. Doar e senator.. „Nu este în măsură să spună că ne-a convocat, nu are nici un temei. Recunosc faptul că au fost discuţii pe care le-am purtat prin intermediari cu privire la alianţele politice pe care PDL ar trebui să le facă pentru alegerile din iunie. Am refuzat aceste alianţe şi de aici a fost, evident, un dezacord între mine şi dl Manţog. Practic, eu şi colegii mei am refuzat orice alianţe electorale, unele propuse de dl Manţog. Atunci era organizatorul UNPR, când am refuzat această alianţă, şi dl Manţog a trecut de la UNPR la PP-DD“, a spus Ruşeţ.

Mai aud câte un comentariu. Că mă ocup eu de PP-DD, că am convins eu pe unii şi pe alţii, că Romanescu nu a vrut să candideze, şi uite aşa găsim o grămadă de vinovaţi, iar cei care sunt adevăraţii vinovaţi încearcă să se derobeze acum de răspundere

Ionel Manţog

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: