Ruşeţ propune reduceri la tichetele de masă şi prime

Senatorul Ion Ruşeţ a reacţionat abia ieri la măsurile ce urmează să fie luate în minerit şi energie. Acesta crede că numărul disponibilizărilor anunţate neoficial de Constantin Bălăşoiu este exagerat. Mai spune că sindicatele conduse de Marin Condescu ar trebui să negocieze cu administraţia şi alte metode de reduceri, dar fără concedieri. În final, acesta a recunoscut că vor fi disponibilizări, dar nu numărul vehiculat. Ruşeţ a mai spus că aşteaptă finalizarea negocierilor, iar apoi va vedea cum poate interveni fiind deschis la dialog.

Oricum, surse din companii spun că administraţia lucrează deja la listele cu disponiblizaţi.

Ion Ruşeţ a declarat, pentru Radio Infinit, că administraţia unităţilor din minerit şi energie trebuie să se orienteze spre reducerea achiziţiilor. Senatorul PDL, fost lider sindical, nu exclude şi alte reduceri care se pot face la complexuri şi SNLO: la biletele de tratament, tichetele de masă, transport sau prime.

Senatorul democrat-liberal Ion Ruşeţ, preşedintele interimar al PDL Gorj, se declară  împotriva disponibilizărilor din minerit şi energie. „Suntem în faţa unei situaţii în care patronatul a venit cu varianta a 4000 de disponibilizări, număr pe care eu îl consider exagerat. Trebuie să se analizeze variantele de diminuare a acestui număr”, a spus Ruşeţ la Radio Infinit.

Liderul portocaliilor crede că mult vehiculata reducere de cheltuieli în minerit şi energie, cu 22% nu trebuie să însemne, neapărat, ca oamenii să fie daţi afară. „Dacă se vor face disponibilizări în proporţie de 22% părerea mea este că nu vor scădea cheltuielile cu mai mult de 3-4%”, spune Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: