Ruşeţ: „UNPR a venit cu gândul să ceară şi noi să le dăm”

Primele discuţii despre semnarea protocolului între UNPR şi PD-L au avut loc cu disensiuni, deoarece, după cum spune preşedintele interimar al democrat-liberalilor gorjeni, Ion Ruşeţ, cei din comisia UNPR s-au dus cu gândul că li se vor da funcţiile pe care le vor cere. „Unii cer, alţii nu vor să dea”, a fost şi concluzia celor de la UNPR. Prima întâlnire a avut loc vineri, dar nu s-a luat nicio decizie.

Comisiile de negociere UNPR-PDL au avut primele discuţii despre semnarea protocolului, vineri. Nu s-a luat însă nicio decizie concretă, urmând ca în perioada imediat următoare să aibă loc o nouă întâlnire. „Am discutat numai, nu am luat nicio decizie. Urmează să aibă loc o nouă întâlnire pentru semnarea protocolului. Am prezentat comisiei PDL ce anume vrem noi şi anume directori în eşalonul doi din mai multe instituţii publice. A rămas însă ca PDL să facă o analiză a actualilor directori pe care îi are”,  a declarat Marius Vlaicu, preşedintele UNPR Gorj.

Doru Iacob, unul dintre membrii comisiei UNPR, a declarat că au fost şi câteva disensiuni în privinţa funcţiilor pe care le-au cerut. „Ca la orice negocieri au existat şi disensiuni. Unii cer, alţii nu vor să dea, dar în mare nu au fost discuţii mari. A rămas să ne întâlnim după data de 20 pentru semnarea protocolului”,  a declarat Doru Iacob. „Cei de la UNPR au venit cu gândul că funcţiile pe care le cer li se vor da, pentru că aşa au stabilit înainte. Eu nu ştiu cu cine, dar o astfel de abordare nu mi se pare corectă”, a spus Ion Ruşeţ.

„De funcţiile din minerit se ocupă directorii generali”

Comisia UNPR a cerut funcţii în eşalonul doi la mai multe instituţii publice printre care Vama, Casa de Pensii, Direcţia Sanitar Veterinară, Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, dar şi funcţii în minerit. „Comisia UNPR a cerut nişte funcţii, mare parte din ele sunt rezolvate, pentru că au deja oameni puşi care sunt susţinuţi şi mă refer la domnul Cocină sau doamna Talău de la Casa de Pensii, dar va mai exista o întâlnire după data de 20 când protocolul va fi semnat. De funcţiile din minerit nu ne ocupăm noi, ci directorii generali. În comisia de negociere a PD-L există un director general, domnul Burlan, care se va ocupa de acest lucru”, a declarat Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: