S-a oprit cu maşina în stâlp

În seara zilei de 07.02.2012, orele 19:29, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către un participant la traficul rutier, despre faptul că pe DN 67, în comuna Teleşti, sat Buduhala, a avut loc un accident de circulaţie.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă formată din poliţişti ai Biroului Rutier Târgu-Jiu şi Secţiei 2 Poliţie Rurală Teleşti.

Din primele cercetări efectuate, s-a constatat că D.C.C., de 30 ani, din comuna Runcu, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe DN 67, din direcţia Târgu-Jiu spre Motru, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă şi a pierdut controlul asupra volanului. Părăsind partea carosabilă, autoturismul condus de tânăr, a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice, după care s-a răsturnat.

Urmare impactului, conducătorul auto a suferit leziuni corporale uşoare. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta prezenta o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost transportat la o unitate medicală, aici fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit pe numele tânărului acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul d către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi vătămare corporală din culpă.

Un alt conducător auto, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost oprit la timp de poliţişti ai Serviciului Rutier Gorj.

În noaptea de 8 februarie, ora 02:50, poliţiştii rutieri l-au depistat în trafic pe T.I., de 53 ani, din municipiu, care conducea un autoturism pe str. Mioriţei, având o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost prezentat o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit pe numele său dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul d către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: