S-a răzgândit: Banii trebuie transferaţi în conturile clubului Pandurii

Primarul Marcel Romanescu s-a răzgândit şi va pune în aplicare Hotărârea judecătorească a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referitoare la sumele de bani care trebuiau virate către clubul Pandurii în perioada 2014 – 2017. Este vorba de peste 2.7 milioane de lei cu care Primăria Târgu Jiu se angajase să sprijine Pandurii în perioada respectivă.

Declaraţia vine în contextul în care presa a publicat documentul care arată că actualul primar a votat, în 2016, pentru finanțarea clubului Pandurii.

Marcel Romanescu a precizat că îşi asumă ceea ce a votat atunci, dar susţine că presa centrală s-ar fi referit la o altă perioadă. ”Îmi asum aceste lucruri în totalitate. Dar eu, apărând într-un ziar de sport, la nivel naţional, faptul că am fost consilier în perioada 2012 – 2016, (n.r – ziarul Pro Sport a publicat faptul că în perioada la care face referire hotărârea definitivă a instanţei, 2014 – 2017, actualul primar a fost şi consilier local, fără a preciza exact anul), eu asta am afirmat, că în perioada respectivă eu nu am fost consilier, mandatul meu de consilier începe în luna iunie 2016. În privința ajutorului pe care l-am acordat, ca autoritate publică locală, am fost de acord şi voi fi întotdeauna de acord în a sprijini sportul, la nivelul judeţului Gorj, şi cu atât mai mult clubul Pandurii. Acolo, presupun că vorbim de un proiect legal, atâta timp cât el nu a fost atacat în instanţă, vorbim de un proiect în totalitate legal. La vremea respectivă iniţiator a fost domnul Aurel Popescu şi este un proiect pe care l-am votat cam toţi cei care eram în Consiliul Local. Eu nu vorbesc despre această perioadă, pentru că este clar că, dacă ne-am asumat în perioada respectivă că sprijinim clubul Pandurii, lucrurile sunt în regulă. Inclusiv acea sumă, chiar dacă nu a fost disponibilizată din conturile primăriei, poate fi achitată”, a spus edilul la Radio Infinit, precizând că, atunci când a spus că nu va da bani la Pandurii s-a referit la o altă perioadă, anterioară, pentru care cei de la Pandurii nici nu au solicitat bani în instanţă.

„Eu vorbeam de perioadele anterioare, când reprezentantul autorităţii publice locale, reprezentantul Consiliului Local, poate, a angajat plata unor sume, poate, spun eu la acest moment, fără ca să aibă acordul Consiliului Local. Banii prevăzuţi în buget, cu acordul Consiliului Local, nu se discută, trebuie achitaţi, mai ales după hotărârea judecătorească, trebuie disponibilizaţi şi transferaţi în conturile clubului Pandurii. E un proiect de hotărâre legal”, a mai spus Romanescu.

Proiectul despre care spune că a fost inițiat de Aurel Popescu a fost de fapt al fostului primar Florin Cârciumaru.

Galerie foto




Vizualizări: 885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: