S-a sinucis după ce şi-a înjunghiat fosta soţie

Gest şocant al unui bărbat din Motru, acelaşi care la sfârşitul săptămânii trecute şi-a înjunghiat fosta nevastă chiar la magazinul la care aceasta lucra, femeia rămânând în viaţă numai printr-un noroc chior, reprezentat de hainele groase pe care le purta. Motreanul a ales ieri să îşi pună capăt zilelor, lucru de care a informat-o direct pe fiica sa, cea care nu a mai avut cum să prevină sfârşitul tragic al acestuia.

Dumitru Băduică, de 44 de ani, a fost căsătorit până anul trecut cu Simona, femeia pentru care devenise extrem de gelos şi pe care sâmbăta trecută a lovit-o de mai multe ori cu un cuţit pentru a-i curma viaţa. Poliţiştii l-au reţinut atunci pentru 24 de ore, iar procurorul de caz a dispus prezentarea lui la instanţa de judecată pentru a-i fi emis mandat de arestare preventivă. Magistratul de caz a dispus însă anchetarea motreanului în stare de libertate, considerând că acesta nu ar fi avut intenţia de a o lovi pe Simona în aşa fel încât să-i ia viaţa femeii!!! Procurorul Emil Moţa, cel care instrumentează dosarul, a făcut recurs şi Curtea de Apel urma să dea azi un verdict, fiind foarte probabilă rearestarea gorjeanului.

N-a vrut după gratii

Bărbatul a fost lăsat în libertate şi a mers acasă, la apartamentul din Motru, unde ieri şi-a şi pus capăt zilelor. Convins că nu îşi mai recapătă soţia înapoi niciodată şi speriat de posibila încătuşare a sa, Băduică a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat fiica, studentă la Timişoara, pentru a-i comunica decizia finală pe care a luat-o. Poliţiştii au fost alertaţi de aceasta despre spusele tatălui său, dar oamenii legii nu au mai avut cum să prevină actul suicidal. Motreanul a fost găsit fără suflare, gest care i-a uimit pe toţi cunoscuţii săi.

„Lucrase cu mine în Italia. Ani de zile ne-am chinuit pe acolo, mai ales prin construcţii, am dormit şi pe paie numai să reuşim să strângem un ban cu care să venim acasă, iar acum am aflat că a făcut lucrurile astea. Eu cel puţin mă pregăteam să mă duc înapoi în afară ca să-mi caut loc de muncă şi vroiam să-l întreb dacă mai vine şi el şi numai bine că am aflat ce a făcut. Miercuri vroiam să vin cu soţia pe la nevasta lui, dar am auzit că e la spital, nu am mai venit, iar acum am aflat că el şi-a pus capăt zilelor. Nu mai am cuvinte ca să spun ce simt, păcat şi de el, păcat şi de familie”, spune Tudor Caplea, un prieten al bărbatului sinucigaş.

         Criticat de fostul socru

Nu la fel de apreciat este Băduică de fostul său socru, Ion Cioabă, care spune că bărbatul stătea prost cu banii chiar dacă muncea în Italia. Nu se descurca niciodată financiar şi, în plus, era şi foarte gelos, fără să aibă motive. „Se comporta urât, pentru că, la fel ca toţii românii plecaţi în afară, spera să câştige şi dacă nu a avut noroc s-a umplut de necazuri, de neajunsuri. Avea fata la facultate şi nu i-a dat niciodată bani, o ajutam eu din pensia mea amărâtă. Soţia lui avea şi ea salariul mic, era greu. Acum, uite, a avut plan că dacă o omoară pe ea la serviciu se omoară şi pe el, dar dacă nu a reuşit, a încercat cu el aici acasă”, ne-a spus fostul socru.

ADIO

Poliţiştii au deschis o anchetă, negăsind, deocamdată, un bilet prin care Băduică să îşi explice gestul. Cert este că pe lângă verdictul pe care îl aştepta azi de la Curtea de Apel Craiova, săptămâna viitoare mai avea un termen într-un proces civil cu fosta soţie la Judecătoria Motru. Simona Băduică este însă internată în continuare la spital şi şi dacă şi-ar dori nu ar avea cum să participe la înmormântarea fostului ei soţ.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: