S-au dat cap în cap cu motoscuterele

Doi tineri din Cătunele, aflaţi fiecare pe câte un motoscuter şi sub influenţa băuturilor alcoolice, s-au tamponat unul de celălalt, deşi erau singuri pe drum în momentul producerii accidentului. Ion Gărgălie, de 27 de ani, mergea din satul său spre Motru, iar pe raza satului Steic a intrat pe contrasens şi a izbit în plin mopedul condus de un minor de 17 ani. Minorul a ajuns la spitalul din Târgu Jiu cu răni la cap, fără a-i fi pusă în pericol viaţa.

Poliţiştii care anchetează accidentul au stabilit că minorul nu purta cască de protecţie pe cap, iar mopedul cu care circula prin sat avea luminile stinse în momentul impactului. În plus, minorul avea o alcoolemie de 0,12 mg/l în aerul pur expirat. De asemenea, celălalt mopedist, Ion Gărgălie, avea o concentraţie de 0,21 mg/l în aerul pur expirat.

Accidentul de la Cătunele este primul mai grav în care sunt implicaţi anul acesta tinerii care folosesc motoscuterele. Anul trecut, în schimb, mai multe persoane cu vârste de până în 30 de ani, şi-au pierdut viaţa ori au fost rănite grav pentru că, de regulă, au rulat cu viteză şi au scăpat mopedele de sub control. Accidentele de acest gen au fost puţine până acum pentru că în timpul sezonului rece ele sunt folosite foarte rar.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: