S-au dus cu sicriul la morgă, dar “decedatul” era viu

Situaţie fără precedent în judeţul Gorj. Familia unui bărbat din Arcani a fost anunţată că acesta a murit în spital însă când au mers la Serviciul de Medicină Legală să-i ridice trupul neînsufleţit au constat cu stupoare că acesta trăieşte. Totul a pornit de la un telefon primit la Primăria din comuna Arcani din partea unui angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă care anunţa decesul bărbatului. Familia a făcut toate pregătirile necesare pentru a-l înmormânta pe bărbat creştineşte şi au rămas muţi de uimire când de fapt au văzut cu ochii lor că acesta trăieşte.

Janel Mercioiu are 40 de ani şi este din satul Câmpofeni, Arcani. El nu are pe nimeni pentru că ambii părinţi i-au murit în urmă cu câţiva ani şi nu a fost niciodată căsătorit. Omul, prieten al băuturii, trăia de la o zi la alta din mila vecinilor şi a rudelor. În urmă cu ceva timp el s-a dus la spital pentru că se simţea foarte rău, iar apropiaţii se aşteptau ca acesta să moară din zi în zi. Vecinii ştiau că este internat la Secţia de Medicală a Spitalului 700, numai că în cele din urmă a ajuns la Secţie de Psihiatrie în urma unui crize pe fondul consumului excesiv de alcool. Sâmbătă, cineva de la Spitalul Judeţean de Urgenţă a sunat la Primăria din Arcani pentru a lua legătura cu familia bărbatului ca să-i anunţe decesul şi să le comunice să se prezinte luni la Serviciul de Medicină Legală să ridice corpul neînsufleţit al bărbatului. La auzirea veştii, rudele au început să pregătească înmormântare ce trebuia să aibă loc chiar azi.

„Neamurile s-au dus să-l ia de la morgă şi l-au găsit bine mersi“

„ El s-a dus la spital că-i era rău. Noi credem că a făcut comă alcoolică pentru că-i cam plăcea să bea. Sâmbătă au anunţat de la spital din Târgu-Jiu că a murit, iar rudele au început să se pregătească. Au cumpărat tronul, mâncare pentru pomană, colacii, hainele au rugat pe nişte vecini să-i sape groapa. Marţi trebuia să aibă loc înmormântarea. Au vorbit şi cu preotul, s-au tras clopotele două zile pentru el. Tot satul a aflat că a murit că noi toţi îl cunoşteam. Ieri când s-au dus neamurile să-l i-a de la morgă l-au găsit viu şi bine mersi ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Nu ştim ce să mai credem. Ori a murit şi a înviat înainte să-i facă autopsia. Ori a murit altcineva şi i-au încurcat că altă explicaţie nu este”, povestesc oamenii.   

Constantin Pălivan, directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă aruncă vina pe angajaţii primăriei şi nicidecum a celor din spital. „Nu este vina spitalului, la mijloc este vorba de o proastă interpretare. În primul rând noi nu dăm telefoane, noi anunţăm în scris primăriile, iar în al doilea rând starea lui de sănătate este bună. Acest bărbat reprezenta pentru spital un caz social, pentru că stătea internat de foarte mult timp şi îţi putea lua tratamentul la domiciliu că nu este grav a făcut doar o criză. O asistentă de la Psihiatrie a sunat la primăria din Arcani să-i anunţe familia să meargă după el că nu mai poate sta internat şi să-l i-a acasă. Ce au înţeles ei nu mai este treaba noastră. Eu am luat legătura şi cu medicul care l-a îngrijit şi mi-a spus că este în afara oricărui pericol”, a spus Pălivan.

„Erau să facă infarct când l-au văzut aşteptând“

Dan Pupăză, viceprimarul comunei Arcani, susţine că cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au anunţat decesul bărbatului şi să meargă cineva să-l ridice de la morga spitalului. „ Au sunat de la spital la primărie să meargă familia să-l ia că a murit. Toată lumea ştia că este pe ducă, aşa că s-au pregătit aşa cum se cuvine pentru a-l înmormânta creştineşte, iar azi când s-au dus cu tronul să-l ia de la morgă erau să facă infarct când l-au văzut aşteptând, fără să ştie ce este cu el acolo. Eu personal cred că a păcălit medicii că el atunci când bea foarte mult este ca un om mort. Altă explicaţie nu am. Cert este că familia l-a găsi la morgă stătea acolo jos şi-i aştepta să-l ia acasă”.

Vom reveni cu amănunte imediat ce vom deţine noutăţi despre acest caz care a şocat o comună întreagă.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: