S-au încălzit pentru derby-ul cu Steaua

Pandurii s-au impus fără emoţii în faţa Gloriei Bistriţa şi s-au instalat pe locul 2 în clasament înaintea duelului de vineri cu Steaua. Fostul bistriţean, Predescu a marcat primul său gol la Pandurii iar Ibeh a punctat pentru a treia oară în ultimele 3 runde. Scorul final a fost stabilit de reuşitele lui Matulevicius şi Nicoară.

Pandurii – Gloria Bistriţa 4-0 (4-0), Stadion Municipal Tg-Jiu, spectatori 2.500

Marcatori: Predescu (min. 16), Ibeh (26’), Matulevicius (70’), Nicoară (92’ - penalty)

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Rada, Cristea – Anton (Al. Dan, 72’) – Ibeh, Nistor (Băcilă, 77’), Predescu (Răduţ, 25’), Nicoară – Matulevicius.        Antrenor: Cristi Pustai

Bistriţa: Albuţ – Oct. Ionescu (M. Stancu, 35’), Iordache, Hlincă, Ţîrcă – Pouye (Berceanu, 63’), Enescu – B. Oprea, V. Pop, C. Bucur (Cubilla, 21’) – Curtuiuş.     Antrenor: Nae Manea.

Cartonşe galbene: Predescu (min. 18), Anton (53’), Ibeh (78’) / Iordache (40’), M. Stancu (91’)

Arbitri: C. Popa – C. Danşa şi Ad. Popescu.

Le-a mers perfect „filiera” bistriţeană !

Pandurii au luat în serios modesta Bistriţa şi bine au făcut. Pustai l-a preferat pe ex-bistriţeanul Predescu în locul suspendatului Voiculeţ şi inspiraţia i-a fost repede răsplătită. Predescu a deschis scorul după numai 16 minute cu un trasor de senzaţie de la 30 de metri. Culmea, pasa a venit tocmai de la celălalt fost jucător al Gloriei, Anton aşa că putem spune că pandurilor le-a mers de minune filiera bistriţeană. Nu pentru mult timp însă. Predescu a băgat piciorul mai tare la o contră şi s-a scos din joc atât pe el cât şi pe bistriţeanul Bucur care a fost transportat direct la spital! Pandurii au continuat să preseze defensiva fragilă a Gloriei iar Ibeh a făcut 2-0 din centrarea ideală a lui Nicoară. Game over în 26 de minute. Matulevicius a mai punctat o dată 2 minute mai târziu, dar reuşita golgeterului lituanian a fost anulată pentru ofsaid.

Ibeh, maşină de înscris goluri !

Nigerianul Ibeh e de neoprit! Contra bistriţenilor, africanul a punctat pentru a treia etapă la rând după reuşitele cu CFR Cluj şi Dinamo. Revenirea mijlocaşului după 6 luni de pauză a coincis şi cu revenirea pandurilor după eşecurile cu Rapid şi Petrolul. Ibeh e acum golgeterul echipei cu 7 reuşite şi arată că merită să i se prelungească înţelegerea scadentă în vară. Tot în vară, Ibeh face 27 de ani.

Antrenament lent pentru Steaua

Ardelenii ca şi retrogradaţi în liga a doua au ratat primele ocazii ale reprizei secunde. Prima din ele, una destul de mare la lovitura de cap a lui Cubilla care l-a depăşit uşor pe Viera, dar a ratat de puţin ţinta. Pandurii au intrat într-o uşoară amorţeală iar Răduţ a fost cel luat în colimator de fani. Plictisiţi de jocul lent din teren, spectatorii au fost treziţi de ocazia imensă a lui Oprea. Bistriţeanul l-a luat la ţintă pe Mingote din poziţie ideală şi nu a putut reduce din diferenţă. Pandurii au luat în seamă avertismentul şi au mărit imediat avantajul prin golul lui Matulevicius din pasa excelentă a lui Răduţ. Acelaşi Răduţ a mai inventat o pasă superbă pentru Matulevicius, dar lituanianul nu a reuşit decât un luft de zile mari. Pandurii şi-au conservat forţele pentru meciul cu Steaua de vineri. Pustai şi-a permis să le mai dea minute tânărului Alexandru Dan sau prea des ignoratului Băcilă. Meciul s-a încheiat cu şutul lui Enescu în transversală, dar cu încă un gol pentru panduri. Stancu a provocat un penalty iar Nicoară a câştigat duelul cu Matulevicius şi Băcilă pentru a-l executa. Albuţ a ghicit colţul, dar nu a putut opri mingea din drumul spre plasă. Trupa lui Pustai urcă pe locul 2, la 13 puncte în spatele Stelei, 1 avans de Petrolul, 3 de Astra şi 4 de Dinamo.

8 – goluri are Matulevicius în acest sezon. Lituanianul a egalat recordul lui Lemnaru din sezonul trecut

2 – este locul de pe care Pandurii atacă meciul cu liderul Steaua. Gorjenii nu mai fuseseră pe treapta a doua a podiumului din 19 noiembrie, după victoria 2-1 cu Chiajna

„Malaga este foarte interesată de Nistor, domnul Condescu mi-a transmis că are o ofertă de 1,6 milioane de euro pentru un transfer în Spania. Apoi, am vorbit şi cu Lucian Marinescu, impresarul lui, mi-a spus că mai are oferte şi din Germania.”       Constantin Anghelache, preşedinte Dinamo

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: