S-au urcat la volan în stare de ebrietate

Doi conducători auto sunt cercetaţi de poliţiştii rutieri, după ce s-au urcat la volan, deşi consumaseră băuturi alcoolice. Este vorba de un bărbat de 49 ani, din comuna Grădiştea, judeţul Vâlcea, care în timp ce conducea autoturismul, din direcţia Vâlcea în direcţia Tg. Cărbuneşti, a pierdut controlul volanului şi a intrat în şanţ. La faţa locului s-au deplasat poliţişti ai Secţia 8 Poliţie Rurală Stoina care au constatat că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi oră, poliţiştii rutieri ai Poliţiei Municipiului Motru au identificat în trafic un bărbat de 33 ani din localitate, care conducea un autoturism pe B-dul Trandafirilor, din localitate, având o concentraţie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduşi la unităţi medicale, aici fiindu-le recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii le-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit pe numele lor, acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la unu la cinci ani.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: