Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

S-au urcat la volan sau pe moped fără să aibă permis

Doi tineri s-au ales la sfârşitul săptămânii trecute cu dosare penale după ce au fost descoperiţi de agenţii rutieri conducând fără să aibă permis de conducere. La Novaci a fost înregistrat primul caz de „şofer” sancţionat pentru că mergea pe un drum public folosindu-se de un moped, dar nu avea carnetul care să-i şi dea dreptul să circule legal. Cel în cauză are 29 de ani şi le-a spus poliţiştilor că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, fiind evident că legislaţia rutieră îi era complet străină. Tot la Novaci, sâmbătă, a fost înregistrat un al doilea caz de mopedist descoperit în trafic fără permis de conducere. Cel în cauză are 43 de ani, este din Bengeşti Ciocadia şi trebuie să le dea mai multe explicaţii poliţiştilor. Atunci când a fost tras pe dreapta, el avea pe moped şi un obiect din inox, despre care, ulterior, a mărturisit că-l furase dintr-o magazie neasigurată a Spitalului Novaci.

În stradă au fost prezenţi şi agenţii din Rovinari, poliţiştii de aici descoperind în trafic un şofer de 23 de ani, din Baia de Fier, care conducea un autoturism, deşi, la fel ca şi mopediştii, nu avea permis de conducere.  Şi la Târgu Jiu un bărbat de 53 de ani a fost tras pe dreapta de agenţi şi întrebat despre permis, acesta recunoscând că are suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice. I-a fost întocmit dosar penal pe loc, la fel ca şi unui tânăr din Bala, judeţul Mehedinţi, descoperit la Motru conducând cu permis, dar sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta avea o îmbibaţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, sfaturile poliţiştilor de a nu se urca la volan după ce a tras la măsea fie şi „un pahar de vin ” sau”o bere” fiind ignorate complet. Cu o alcoolemie apropiată de cea amintită mai sus a fost descoperit la volan şi un şofer din Aninoasa. La un control efectuat la Jupâneşti, bărbatul a fost tras pe dreapta şi, după ce a suflat în etilotest, bărbatul de 44 de ani s-a ales cu dosar penal.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: