Să alegem cu mintea!

După toate semnele care vin dinspre negociatorii fuziunii dintre liberali şi democrat liberali, candidatul la prezidenţiale al noului partid liberal va fi Iohannis şi nu Crin Antonescu. Deşi bolovănos, fără experienţa politică a şmecherilor de pe Dâmboviţa, fără să poată ţine partidul în mână pentru că nu a apucat să-şi facă gaşcă, Iohannis poate să-l învingă pe Ponta nu pentru că ar avea nu ştiu ce merite personale care-l recomandă pentru Cotroceni, ci pur şi simplu pentru că oamenii s-au săturat de Victor Viorel Ponta. Şi, pe măsură ce trece timpul, iar la suprafaţă ies din ce în ce mai multe murdării în care este amestecată „famiglia”, oamenii vor vota nu neapărat pentru Iohannis, ci împotriva lui Ponta.

Personal nu mi-aş dori ca Ponta să piardă alegerile pentru Cotroceni, pentru că altfel va trebui să rămână în continuare şeful Guvernului. Personajul mi se pare mult mai periculos la Palatul Victoria, decât la Palatul Cotroceni. Spun asta pentru că am  văzut de atâtea ori cum a iniţiat tot felul de legi, ordonanţe şi alte acte normative la presiunea baronilor locali şi pentru interesele celor cărora le este dator. La Cotroceni nu are decât să se plimbe pe unde vrea, să se întâlnească cu cine vrea, dar să ne slăbească cu cunoştinţele sale în domeniul economic, că s-ar putea să murim toţi de foame.

Daca tot nu putem scăpa de el altfel, măcar să se duca undeva unde poate să facă mai puţin rău. Bine ar fi să se ducă acasă... Mi-ar mai plăcea, de dragul spectacolului, să-l văd în turul doi la confruntări împreună cu Elena Udrea, despre care Vasile Blaga crede că va candida la prezidenţiale. Nu se poate să nu fi păstrat ea vreun bileţel şi de la Ponta... Acum serios vorbind, cred că lui Ponta îi va fi mult mai greu cu Udrea decât cu Iohannis, pe care nu-l văd ca având în spate un staff de puterea celui din spatele lui Ponta. Dar, dacă vrem sa mişcăm ceva, nu avem decât să ne ducem la vot şi să votam cu mintea, nu cu...

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: