Să arunce piatra cine nu are grade

Traian Băsescu este un maestru în a face dezvăluiri fără să spună nimic. Dar, toată lumea se întreabă: ce a vrut să spună preşedintele? Sigur e ceva ce nu ştim, o fi aia, o fi ailaltă, sigur e ceva grav, dacă zice preşedintele. Cert este că, după fiecare declaraţie a lui Traian Băsescu, în care acesta nu spune nimic concret, ziariştii şi analiştii dezbat zile în şir „dezvăluirea”.

Zicea Băsescu acum câteva săptămâni că pe unii candidaţi la prezidenţiale îi va dezbrăca public. Şi dă-i dezbateri, pe cine dezbracă, poate se referă la procurorul sinucis de Ponta, la copiii exportaţi de Iohannis, la inculpaţii bătuţi de procurorul Macovei etc. Udrea nu era candidat încă. Acum Băsescu promite că ne va spune curând dacă sunt candidaţi la prezidenţiale care sunt ofiţeri acoperiţi. Ba chiar a spus explicit că măcar unul este în această situaţie şi că îl va deconspira. Aşa că toată lumea se întreabă despre cine este vorba. Cred că ar fi mai simplu să ne întrebăm dacă sunt candidaţi care nu au legătură cu serviciile de informaţii, că sunt minoritari oricum.

Este Traian Băsescu politicianul fără legături cu serviciile de informaţii? Are el dreptul de a arunca primul piatra? Mă îndoiesc. Oricum, când vom cunoaşte toţi candidaţii şi vom avea acces la CV-urile lor, va fi destul de simplu să ne dăm seama care dintre ei au fost susţinuţi în carieră de serviciile secrete. Pentru că de obicei astfel de oameni promovează la excepţional, devin procurori direct la Parchetul General, cum a fost cazul lui Ponta, fără a-şi face stagiatura. Şi nu doar candidaţii la prezidenţiale pot fi deconspiraţi pe bază de CV. Să vă uitaţi la oamenii care reprezintă statul în tot felul de CA-uri bine plătite la companiile de stat, aceiaşi pe toate guvernările, rotiţi de colo-colo. Nu sunt nişte genii, doar nişte bieţi ofiţeri acoperiţi, folosiţi de şefii de servicii pentru a obţine informaţii pe care să le folosească în interes personal, pentru tot felul de afaceri. Aşa se explică şi de ce dosare privind unele tunuri financiare nu sunt finalizate de ani buni, aşa ajungem şi la procurorii şi judecătorii care sunt ofiţeri acoperiţi. O „meserie” care ar trebui scoasă în afara legii, pentru că este o cauză a cancerului care afectează statul român.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: