Să fie an electoral în fiecare an

Pfuu! Doi ani o să plătesc ratele la jumătate. Nu ştiu acum, a zis ceva Ponta aseară, nu am înţeles nimic, doar că eu plătesc jumătate şi restul nu ştiu.

Mă gândesc că aşa aş fi reacţionat dacă eram printre milioanele de români cu credite la bănci. Sau printre sutele de mii cu credite restante. Fiind mai fricos, aşa, nu fac credite, dar parcă mi-e ciudă acum.

Înţeleg că prin măsura asta nouă, românii vor plăti mai puţin în acest an, către bănci, cu vreo 4 miliarde de lei. Adică aproape un miliard de euro. Ei, nu vă bucuraţi, că nu plăteşte Ponta în locul vostru. Cumva, vă dă un credit fiscal pe care îl folosiţi pentru plata celeilalte jumătăţi, cu condiţia să prelungiţi scadenţa creditului cu doi ani. Cu alte cuvinte, până la final s-ar putea să plătiţi mai mult, cei care aveţi credite, adică doi ani plătiţi la jumătate, dar prelungiţi durata creditului cu alţi doi ani.„Azi, mâine, pe stat nu-l costă nimic, iar peste doi ani costul va fi de maxim 0,1% PIB, dar care se recuperează în avans în aceşti doi ani din creştere economică şi TVA", a spus ministrul bugetului, Liviu Voinea.

Ei bine, măsura intră în vigoare în aprilie, aţi ghicit exact în luna în care începe campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Bine, mai depinde şi de bănci, care au aflat despre proiect de la televizor, dar s-ar putea ca pentru sistemul bancar să fie o gură de oxigen. De altfel, românii aveau nevoie de o asemenea măsură, era clar că mulţi nu mai puteau duce povara creditelor. Dar, doi ani trec repede, şi rostogolirea unor probleme nu aduce după sine rezolvarea acestora.

Mai ţineţi minte când a mărit Tăriceanu pensiile cu 50%? A câştigat un milion de voturi. A băgat o ţară în faliment, dar pe de altă parte, oamenii ăia bătrâni aveau nevoie de sprijin. Pe Tăriceanu nu o să-l urască nimeni vreodată că a falimentat ţara dând pensii, dar pedeliştii nu sunt iertaţi că au salvat economia tăind salariile bugetarilor.

Oare ce ar face politicienii dacă ar fi în fiecare an alegeri? Nu vă dau eu răspunsul, vă las să visaţi!

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: