Să fugiți bine!

Uite, recunosc, în fața comentatorilor ăștia care nu înțeleg mare lucru din ce li se întâmplă: sunt nemulțumit cu viața mea. Sunt ofticat că am aproape 30 de ani și încă n-am plecat din țară. Acum mă moșmondesc și-mi spun că-i prea târziu. Dar, taman atunci, citesc o știre cu cântăreața de la Abba (aia blondă, Agnetha) care a revenit pe scenă după nu-știu-câți ani. Ea având vreo 63. Deci, se poate.

Asta e grav: că tinerii vor să se ușchească. Îi puteți învinui? Cu greu îmi pot imagina români care să aibă ceva în cap și să nu-și dorească sincer să plece din țară. Nu o fac doar pentru că sunt reținuți aici de diverse tabieturi, nostalgii sau treburi administrative, iar ăsta e un noroc al României, cred. Altfel, nu-mi dau seama cum ar mai putea exista. Nu e de vină USL-ul. Sau nu are o vină mult mai mare decât guvernarea precedentă, în orice caz. E de vină sistemul, dacă vreți, adică, mai pe scurt, noi, poporul. Suntem o țară bolnavă și proastă, plină de oameni egoiști și care nu știu să se autoaprecieze corect. Suntem o țară în care oamenii își bat copiii nou-născuți, beau spirt, nu se spală, se cred mult mai buni decât sunt, mănâncă odios de nesănătos, visează că o să aibă bani doar ca să-și poată permite o mașină de neam prost, dau și iau șpagă pentru absolut orice, nu concep să plătească bilet când merg cu autobuzul și sunt plini de paradoxuri hazlii. Vreți un paradox hazliu? Pe de-o parte, cu toții ar da țeapă statului cu orice ocazie, chiar o fac și chiar se străduiesc. 90% dintre români ar trebui să aibă ”economia la negru” trecută pe lista hobby-urilor de pe Facebook. Pe de altă parte, aceiași țepari care înșeală statul cu orice ocazie așteaptă din partea statului să-i scoată din diverse belele. Știți sindromul, sunt convins. Bărbații ăia împuțiți, extrem de geloși, de posesivi și de paranoici cu consoarta, dar care altfel, când nu e doamna în preajmă, ar face sex și cu scorburi din copac. Ăștia suntem noi și așa nu se mai poate. UE s-a înșelat, să fim serioși. Îi admir pentru că încă mai au răbdare cu noi. Eu aș fi renunțat de mult. UE în România este frecție la picior cangrenat. Piciorul cu cangrenă trebuie tăiat, e dincolo de stadiul în care se mai putea trata.

Nu știu de ce Grecia e în faliment și nu noi. Nu vreau să-l laud pe Boc sau FMI-ul pentru asta. Cert este că ne merităm falimentul, un faliment pe toate planurile. Iar el va veni, mai devreme sau mai târziu. Vă sfătuiesc pe toți să faceți ce-am făcut din moși-strămoși: incendiați-vă bunurile și fugiți din calea crizei. Fugiți înspre vest. Acolo măcar veți fi tratați corect: dacă munciți, veți câștiga bani. Dacă nu, veți muri de foame. Succesuri, vorba doamnei europarlamentar! Sau ce, am uitat că ne punem și copiii în funcții înalte, când avem ocazia?

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: