Să înceapă showul !

Orgolii mari, mize pe măsură şi rezultate surprinzătoare. Acestea sunt doar o parte din ingredientele unui derby veritabil. Derbyul Olteniei dintre Energia şi Craiova a devenit deja o tradiţie în baschetul românesc. Diseară de la ora 19 se va desfăşura episodul 8 al acestei lupte chiar la Tg Jiu.

Din cele 7 întâlniri precedente în prima ligă dintre Energia şi Craiova, gorjenii au câştigat 5. Energia a fost mereu cu un pas în faţa vecinilor de la Craiova şi a pornit ca favorită înaintea fiecărui derby.

În căutarea revanşei

Trupa lui Nikolic are un motiv în plus să câştige meciul din această seară. În tur, gorjenii au fost umiliţi la Craiova, unde au pierdut cu 91 la 76. Energia şi Craiova s-au întâlnit şi în două amicale în această pauză de iarnă. Gorjenii le-au câştigat pe ambele dar la cel de la Tg Jiu s-au chinuit destul de serios. Acum nu va fi cazul e convins Nikolic. „Trebuie să câştigăm, în primul rând, pentru că jucăm acasă şi în al doilea rând pentru că jucăm cu Craiova şi trebuie să ne luăm o revanşă pentru înfrângerea suferită în tur la ei acasă. Pregătesc jocul în detaliu. Deja am început pregătirea psihologică pentru acest meci şi voi face tot posibilul pentru a câştiga. Craiova are jucători foarte experimentaţi, poate doar Orbeanu este singurul mai tânăr. Noi avem o echipă de 10 jucători, astfel că avem o bancă mai bună. Va fi un meci de muncă, asta e clar. Trebuie să muncim cap-coadă, 40 de minute pentru a-l câştiga. De la ei poate Dawson nu a jucat foarte mult în acest sezon, dar îl ştim de pe vremea când juca la Iaşi. Nu mă tem de ei, mă tem doar de noi!”, spune Nikolic care ştie că victoria în faţa Craiovei e extrem de importantă în privinţa şanselor la playoff. Energia e momentan pe locul 9 în timp ce Craiova e pe 12.

Supărat foc pe doi jucători

Cunoscut ca un antrenor care ştie când să-şi laude jucătorii dar şi când să-i critice, Nikolic s-a supărat pe doi dintre ei. Culmea, unul e chiar fiul său Stefan, care e într-o formă slabă de la începutul anului. „Am avut o discuţie dură cu Steffel şi Stefan, din partea mea au cartonaş galben, o luminiţă roşie dacă vreţi să-i spuneţi aşa. Steffel a fost prea leneş la antrenamente, în amicalul cu Craiova a fost catastrofal, dar face aşa pentru că ştie că oricum joacă. La Stefan nu e cazul ăsta, el dă totul la antrenament dar nu joacă bine. La Ciuc a fost pentru prima dată când l-am văzut pe Stefan să rateze 2 aruncări libere consecutive. Şi l-am văzut jucând de când avea 14 ani şi aşa ceva nu a mai făcut. Era 73-70 pentru noi şi cu acele puncte am fi închis meciul. Totul se va schimba însă pentru că după acel meci i-am luat mai tare în vestiar”, mai zice Nikolic care e convins că nou sositul Kljajevic va juca bine în următoarele 3 meciuri, cu Craiova, Dinamo şi Sibiu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: