Săftoiu: Candidatură exclusă la europarlamentare, nu şi la Senat

Claudiu Săftoiu, fostul director al Televiziunii Române, nu se va regăsi pe listele PNL la alegerile europarlamentare. Acesta nu exclude însă posibilitatea de a candida pe colegiul de senat lăsat vacant de Greblă. Deşi este conştient că PSD are şanse mari, Săftoiu spune că este pregătit să facă faţă unei competiţii, indiferent care va fi candidatul desemnat de social-democraţi.

Rep.: Ce ne puteţi spune despre o posibilă candidatură la europarlamentare?

C.S.: Este exclusă candidatura mea la alegerile europarlamentare. Au avut loc discuţii la Bucureşti cu privire la potenţialii candidaţi ai Partidului Naţional Liberal, însă aceste discuţii nu m-au vizat pe mine. Cu alte cuvinte, eu nu am intrat în discuţia conducerii centrale a PNL.

Rep.: Domnul Manta spunea că primarii PNL nu vor susţine candidatul liberal la europarlamentare. Ce părere aveţi?

C.S.: Au fost câteva declaraţii răzleţe prin presă, însă ele nu conduc la o decizie în masă. Cu toate acestea, întreaga Delegaţie Permanentă a fost solidară. Domnii primari au fost întrebaţi deschis dacă există probleme de repoziţionare, dar nici unul dintre ei nu a avut un punct de vedere tranşant. În plus, nu vreau să comentez prea mult declaraţia domnului Manta. Dumnealui şi-a pierdut calitatea de liberal în momentul demisiei din funcţia de consilier judeţean. Mă întreb dacă a avut vreodată această calitate 100%.  

Rep.: Există posibilitatea să candidaţi pentru Senat din partea PNL?

C.S.: Dacă pentru europarlamentare candidatura mea este exclusă, pentru Senat aceasta este posibilă. Aşteptăm nominalizarea PSD pentru a vedea profilul candidatului lor. Eu mi-am arătat deja disponibilitatea de a candida pentru Senat, iar dacă organizaţia de partid căreia îi aparţin îmi va propune o astfel de responsabilitate o voi accepta. Niciodată nu am ezitat să lupt în linia I din punct de vedere politic.

Rep.: Sunteţi pregătit să faceţi faţă candidatului PSD?

C.S.: Sunt pregătit să fac faţă competiţiei indiferent care va fi candidatul PSD. Dacă partidul mă va propune mă voi implica foarte serios întrucât lupta este deschisă. Într-adevăr PSD are şanse mari, însă şi şansele PNL sunt consistente. Repet, sunt pregătit să susţin eforturile PNL Gorj dacă mi se va propune.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: