Săftoiu, din nou vice la PNL Gorj

Fostul președinte – director general al Televiziunii Române, Claudiu Săftoiu, fost șef al Serviciului de Informații Externe, a devenit din nou vicepreședinte al PNL Gorj, după ce a părăsit funcția din fruntea televiziunii publice. Vinerea trecută el a apărut într-o conferință de presă, la Târgu Jiu, alături de liderul organizației județene, Dian Popescu, revenirea sa în partid producându-se și pe fondul înscrierii în PNL a senatorului Tudor Barbu, fost la PPDD și fost la PC până luna trecută și neprezentat încă în această calitate jurnaliștilor din județ.

Revenirea lui Săftoiu în PNL Gorj are loc și în contextul discuțiilor despre candidatura la postul de senator rămas liber prin plecarea lui Toni Greblă ca judecător la Curtea Constituțională. Dian Popescu spune însă că proaspătul vicepreședinte al filialei nu este automat și candidat al organizației, liderul liberal menționând că așteaptă mai întâi să vadă cu ce candidat se aruncă în luptă PSD Gorj pentru a lua și el o decizie finală. Deocamdată Dian Popescu a comentat doar pe marginea presupuselor candidaturi ale lui Cosmin Popescu și Nelu Pavel, din partea PSD, liberalul având cuvinte de laudă pentru cei doi, el neuitând să mulțumească inclusiv șefilor PSD Gorj pentru sprijinul primit în cadrul USL pentru a deveni senator de Gorj în decembrie 2012.

La rândul său, Claudiu Săftoiu nu a ezitat să afirme că va accepta o astfel de „responsabilitate”, dacă va fi nominalizat candidat în alegeri, așa cum a fost susținut și pentru șefia TVR. El spune că dacă i se va cere se va achita de această sarcină, el recunoscând că PSD domină „copios” scena politică din județ.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: