Salariaţii de la Finanţe şi-au primit stimulentele

Finanţiştii gorjeni au primit stimulentele restante pe luna august a acestui an. În funcţie de criteriile de performanţă angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj au primit între 400 şi 1100 lei. De la stimulente au fost excluşi însă salariaţii care au fost sancţionaţi disciplinar, care au lipsit de la serviciu sau care nu şi-au îndeplinit sarcinile impuse. În cadrul acestei instituţii lucrează aproximativ 500 de salariaţi.

Marea majoritate a angajaţilor din cadrul DGFP Gorj au intrat în posesia mult-aşteptatelor stimulente. Acestea au fost stabilite în funcţie de anumite criterii stabilite la nivel naţional. De stimulente au avut parte inclusiv femeile de serviciu şi şoferii instituţiei. „Pentru acordarea stimulentelor pe luna august s-a încheiat un protocol între Ministerul Finanţelor şi reprezentanţii sindicatelor. Prin acest protocol au fost stabilite criterii de stabilirea a fondului de stimulente pe structurile ministerului şi de asemenea criterii de repartizare pe salariaţi”, spune Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt în cadrul DGFP Gorj. De asemenea la nivelul DGFP s-a constituit o comisie care a înaintat propuneri de stabilire a cuantumului individual pe fiecare salariat în parte. „Listele nominale au fost iniţial transmise la Bucureşti, unde comisia din cadrul Ministerului a dat aprobarea finală”, mai menţionează Luminiţa Penciu.

Stimulente „tăiate” pentru finanţiştii sancţionaţi disciplinar

Nu au primit stimulente persoanele care au avut sancţiuni disciplinare, cei care au fost în concediu, cei care au avut absenţe nemotivate sau cei care nu şi-au îndeplinit sarcinile de serviciu. La polul opus, printre criteriile de performanţă se numără contribuţia în domeniul combaterii traficului ilicit cu ţigarete, cu mărfuri contrafăcute, cu droguri, în domeniul supravegherii produselor accizabile, contribuţia adusă în activitatea de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate în proprietatea privată a statului sau aportul personal la realizarea obiectivelor compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: