Salarii mai mari promise angajaţilor de la Edilitara

Cei 520 de angajaţi ai SC Edilitara vor primi salarii mai mari începând cu data de 1 ianuarie 2013. În preajma negocierii contractului colectiv de muncă, liderii sindicali au cerut o creştere cu 10%. Conducerea societăţii spune că încă nu s-a stabilit un procent concret, însă cert este că salariile vor fi majorate întrucât au rămas aceleaşi de trei ani. De sărbători, angajaţii Edilitara vor primi bonuri de masă în valoare de 200 de lei.

Angajaţii SC Edilitara se pregătesc să-şi negocieze contractul colectiv de muncă pentru anul 2013. Liderii sindicali au cerut majorarea salariilor cu 10%. Conducerea instituţiei spune vor exista creşteri salariale începând cu data de 1 ianuarie, însă procentul exact se va cunoaşte la sfârşitul negocierilor. “Liderii sindicali au cerut o mărire a salariilor cu 10%. Nu ştim dacă va fi exact acest procent, însă cu siguranţă salariile angajaţiilor vor fi majorate începând cu data de 1 ianuarie când va intra în vigoare noul contract colectiv de muncă. Salariile angajaţilor de la SC Edilitara au rămas aceleaşi de trei ani de zile şi este normal să fie majorate”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara.

În momentul de faţă, societatea are 520 de angajaţi, salariile acestora fiind cuprinse între 700 de lei şi 1450 de lei. “Un muncitor necalificat primeşte un salariu 700 de lei, iar o persoană calificată un salariu de până la 1250 de lei. În cazul persoanelor cu studii superioare salariul ajunge la 1450 de lei”, a mai precizat Alexandru Zaharia. Banii pentru creşterea salariilor nu vor constitui o problemă întrucât societate merge în fiecare an pe profit. “Bugetul societăţii este satisfăcător. În fiecare an ne acoperim cheltuielile şi ieşim pe profit. Anul trecut am realizat un profit de 500 de milioane. Cred că şi de această dată ne încadrăm în jurul acestei sume”, spune directorul Zaharia.

Fiecare angajat al SC Edilitara va primi de Crăciun bonuri de masă în valoare de 200 de lei.  

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: