Salarii majorate şi bonusuri pentru salariaţii CE Oltenia

Toţi angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de o creştere salarială de 3%. Decizia a fost luată după negocierile care au avut loc vineri între sindicate şi administraţie. Un alt câştig pentru mineri şi energeticieni este un bonus de un salariu minim pe economie, pe care îl vor primi în octombrie. Administraţia este generoasă cu salariaţii, pentru că cererea de energie este în continuare mare.

Sindicaliştii din Complexul Energetic Oltenia se declară mulţumiţi de negocierile pe care le-au avut zilele trecute cu administraţia. Aceştia vor primi din septembrie salarii indexate, dar şi bonusuri. „S-au încheiat negocierile aşa cum ne propusesem noi, sindicaliştii. Creşterile prevăzute iniţial de cele patru unităţi ale CEO în bugetul de venituri şi cheltuieli erau la SNLO de 1,8%, la Craiova 2,5%, iar Rovinari şi Turceni 3%. După trei ore de discuţii am reuşit să indexăm pentru toată lumea grila de salarizare cu 3%”, a declarat Marin Golea, preşedintele Sindicatului „Minerul” Rovinari.

Un salariu bonus în octombrie

Pe lângă actualizarea salariilor cu rata inflaţiei, minerii au mai obţinut şi promisiunea unor bonusuri. Valoarea bonusului pe care minerii şi energeticienii îl vor primi în octombrie va fi negociată cu 15 zile înainte de acordare, aşa cum prevede contractul colectiv de muncă. Bonusul nu poate fi mai mic de un salariu minim pe economie. „Am mai reuşit şi un bonus pentru toţi salariaţii. Noi trebuie să uniformizăm câştigurile pentru toţi salariaţii din CE Oltenia. Având în vedere diferenţele care există în cele patru contracte, am obţinut un bonus care se va acorda în luna octombrie, egal pentru toţi salariaţii, într-un cuantum prevăzut în contractul colectiv de muncă.  El se va negocia cu 15 zile înainte de acordare. E important ca toţi salariaţii să beneficieze de acest bonus, care nu va fi mai mic decât un salariu minim pe economie”, a precizat Golea.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: