Salariile angajaţilor din primăria Cărbuneşti, în pericol

Angajaţii primăriei Târgu Cărbuneşti riscă să nu-şi ia la timp salariile pe luna octombrie şi asta pentru că primarul a fost nevoit în ultimul moment să facă o investiţie din bugetul local. Este vorba de forarea unui alt puţ de apă necesar sistemului de alimentare pentru localitatea Pojogeni şi asta pentru că cel autentic se află sub jurisdicţia Administraţiei Penitenciarelor, lucru care îngreunează lucrurile.

Primarul spune că a încercat în nenumărate rânduri să obţină terenul pe amplasamentul căreia se află puţul. Fără rezultat însă. „Datorită birocratismului din această ţară, primăria aruncă pe fereastră, ca să spun aşa, un miliard. De patru luni le tot fac adrese să-mi dea măcar 1.700 de metri din cele 62 de hectare, că nu am nevoie de mai mult. Proiectul e făcut din birou. Erau cuprinse două puţuri de apă, unul a fost al unităţii militare şi se află sub jurisdicţia Penitenciarelor”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Cărbuneşti. În cazul în care nu forează şi cel de-al doilea puţ, primarul riscă să piardă toată investiţia, în total cam 31 de miliarde, dintre care şase miliarde de la bugetul local.

Risca să piardă investiţia

Primarul pare însă să fi găsit o rezolvare la această problemă, rămânând totuşi cu un gust amar de pe urma birocraţiei din ţară. „Dacă nu am pus la dispoziţie acest puţ de apă, mi se spune domnule primar s-ar putea să vă imput cele 25 de miliarde. Pentru a evita acest eşec am găsit un alt amplasament. O să forăm al doilea puţ pe terenul şcolii generale din Ceret. O să ne mai coste un miliard de la bugetul local”, a adăugat Mazilu. Potrivit primarului, noua investiţie ar afecta în mod serios salariaţii primăriei, fiind ameninţaţi să-şi ia salariile cu întârziere în luna octombrie. „Angajaţii primăriei vor fi cei mai afectaţi pentru că riscă să nu-şi salariile pe octombrie la timp. Asta e, plătesc oamenii pentru greşelile altora”, a adăugat Mazilu.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: