Săli de grădiniţă transformate în camere de internat

Elevii Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu” care nu sunt din Târgu Jiu nu vor mai fi nevoiţi să stea la internatele altor licee. Începând cu noul an şcolar, la internatul unităţii de învăţământ vor fi asigurate 130 de locuri de cazare. Elevii vor plăti pentru cazare şi masă câte 14 lei/zi, contribuţia lunară fiind stabilită în funcţie de numărul de zile în care elevii au rămas la cămin.

Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” şi-a extins căminul cu încă cinci camere. Acest lucru a fost posibil din cauză că s-a desfiinţat grădiniţa în urma reorganizării sistemului de învăţământ. “Anul trecut am avut 21 de camere cu câte 5 paturi fiecare. Pentru acest an şcolar am asigurat mai multe locuri în cămin. Din cauza numărului mare de solicitări ne-am extins cu încă cinci camere, mai precis am amenajat fostele săli ale grădiniţei care a dispărut odată cu înfiinţarea clasei zero. Anul trecut o parte a elevilor noştri au stat pe la internatele altor licee din cauză că nu am avut posibilitatea să acoperim toate solicitările”, a declarat Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu”.

În momentul de faţă, la internat există 130 de locuri care sunt ocupate aproape în totalitate. Pentru o zi de cazare şi masă elevii plătesc 14 lei. “Contribuţia lunară diferă în funcţie de numărul de zile în care elevii rămân în cămin. În schimbul a 14 lei/zi le asigurăm elevilor noştri cazare şi trei mese”, a mai precizat Nichifor. Căminul de elevi a fost dotat cu mobilier şi lenjerie nouă. “Cu banii comitetului de părinţi am achiziţionat mobilier şi lenjerie pentru camerele de cămin. Este vorba despre contribuţia de 2% pe care părinţi au fost de acord să ne-o doneze” spune directorul Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu”.

Conducerea unităţii de învăţământ a dispus inclusiv modernizarea sălii de lectură. Ba mai mult, elevii au la dispoziţie şi o sală de fitness dotată cu aparatură de ultima generaţie.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: