Salubris Cărbunești are de recuperat două miliarde de la primării

Firma Salubris Cărbunești, principalul operator de salubrizare pentru 11 comune și două orașe din județul Gorj, riscă să intre în faliment din cauza nepăsării primarilor. Potrivit directorului societății, Nicolae Drăgoescu, firma are de recuperat două miliarde de la primăriile rău-platnice, cea mai veche datorie datând din luna iulie a anului trecut. La rândul său, firma Salubris Cărbunești este în conflict cu conducerea gropii de gunoi de la Bârsești unde înregistrează o datorie de 700 de milioane.

Principalul operator de salubrizare din Cărbunești și alte 12 localități este aproape de faliment. Are de recuperat două miliarde de la primării. ”Suntem într-o situație extrem de delicată. Avem de recuperat două miliarde și am avertizat deja primăriile că dacă nu plătesc cât mai repede nu le mai ridicăm gunoiul din comună. Cea mai gravă situație se întâlnește cu primăria Săcelu care are datorie de 330 de milioane, adică nu a mai plătit din iulie anul trecut. În rest, cam toate au câte 180 de milioane datorie”, a declarat Nicolae Drăgoescu, directorul Salubris Cărbunești.

Chiar dacă este o datorie moștenită de la vechea conducere a primăriei, actualul primar al comunei Săcelu, Florin Jurebie, promite că va plăti o parte din datorie. ”Vom încerca să mai strângem de la cetățeni și le-am promis că vom achita. Sunt conștient că nu am de unde să plătesc tot dar măcar o parte ca să ne ridice gunoiul în continuare mai ales că suntem în plin sezon. Le-am cerut doar să ne mai păsuie pentru o scurtă perioadă de timp”, a declarat Florin Jurebie, primarul din Săcelu.

700 de milioane către Polaris

Pentru că nu și-a recuperat în timp util banii de la primării, firma Salubris are la rându-i o datorie de 700 de milioane către groapa de gunoi de la Bârsești. ”M-au avertizat deja că dacă nu plătesc nu mă mai primesc cu mașinile la groapă. Avem datorii de 700 de milioane și risc să nu mă mai lase să depozitez. Cu motorina mă descurc foarte greu, 20 de milioane pe zi. Am salarii de plătit, am cinci șoferi, opt operatori și cinci angajați pe sortări”, a declarat Nicolae Drăgoescu, directorul Salubris Cărbunești.

Firma Salubris Cărbunești ridică gunoiul din localități ca Vladimir, Roșia de Amaradia, Săcelu, Hurezani, Țicleni, Logrești, Albeni.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: