Şanse în învăţământ pentru dascălii cu note sub 5

Dascălii care au obţinut note sub 5 la examenul de titularizare din vară mai au o şansă de a ocupa un post în învăţământ. Acest lucru va fi posibil în condiţiile în care catedrele vacante nu vor fi ocupate în şedinţa de astăzi de către candidaţii care luat note peste 5. Inspectorul general al ISJ Gorj spune că sunt descoperite mai multe catedre la învăţământul preşcolar unde notele de la examenul de titularizare au fost foarte mici.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj va organiza astăzi ultima şedinţă publică de repartizare a cadrelor didactice. Aceasta vizează detaşările şi repartizarea candidaţilor care au obţinut note peste 5 la examenele de titularizare din anii 2013, 2012 şi 2011. Şedinţa publică va avea loc la Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu Jiu şi va începe de la ora 9.00, intervalele orare fiind planificate pe discipline.

Inspectorul general al ISJ Gorj spune că se va apela la dascălii care au luat sub 5 la examenul de titularizare în condiţiile în care nu toate catedrele vor putea fi ocupate de candidaţii cu note peste 5. „Vineri este ultima şedinţă publică în care vor fi repartizaţi candidaţii ce au obţinut note peste 5 la examenul de titularizare. Abia după aceea vom apela la persoanele care au luat sub 5 ori la pensionari”, a declarat Ion Işfan.

Potrivit inspectorului general al ISJ Gorj, există catedre descoperite la învăţământul preşcolar. „Suntem puţin descoperiţi la învăţământul preşcolar pentru că notele obţinute la examenul de titularizare din vară au fost foarte mici. Probabil, vom apela la acele persoane care au predat şi în anii trecuţi, în situaţiile în care conducerile şcolilor respective au fost mulţumite de activitatea lor”, a mai precizat Ion Işfan. Tot în cadrul şedinţei publice de astăzi va fi rezolvată şi problema detaşărilor. „Din păcate sunt şi situaţii punctuale în care un coleg şi-a luat un post din listă, iar acum a apărut altul şi renunţă. Vom încerca să rezolvăm aceste probleme între cadrele didactice respective pentru că ne interesează ca fiecare să lucreze cât mai aproape de casă”, spune Işfan.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: