Şantajau o minoră pentru sex

Doi tineri din Gorj au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute după gratii şi acolo vor rămâne până după Paşti, fiind acuzaţi că au forţat o minoră să întreţină relaţii sexuale cu ei, după ce au şantajat-o cu filmuleţe „deocheate”.

Faptele s-au întâmplat în ultimul an, timp în care Alin Răzvan Stamatoiu, de 24 de ani, din municipiu, şi Adrian Alexandrescu, de 22 de ani, s-au crezut şmecherii şmecherilor, fiind convinşi că „afacerea” o să le meargă la nesfârşit. Victima lor s-a decis însă să le vorbească procurorilor DIICOT despre necazurile pe care le are şi, astfel, în urma unor descinderi, poliţiştii de la SCCOA Gorj au reuşit prinderea celor doi suspecţi.

„Cercetările efectuate până în prezent de către poliţiştii S.C.C.O. Gorj, sub coordonarea procurorului de caz, au stabilit faptul că, în perioada 2011 – 6 aprilie 2012, cei doi suspecţi, prin acţiuni separate, au produs în vederea răspândirii, au pus la dispoziţie şi au transmis, fără drept, materiale pornografice cu o minoră şi, de asemenea, au deţinut în sisteme informatice ori în alte mijloace de stocare a datelor, materiale cu minora, în ipostaze cu un caracter sexual explicit. În acelaşi timp, cei doi suspecţi au constrâns partea vătămată, prin ameninţare şi sub pretextul divulgării în diferite modalităţi a imaginilor, în scopul de a dobândi, în mod injust, foloase pentru aceştia sau pentru alte persoane”, menţionează anchetatorii într-un comunicat de presă.

În urma descinderilor de la domiciliile celor doi suspecţi, oamenii legii au ridicat telefoane mobile, calculatoare şi DVD-uri pe care erau stocate filmuleţe cu minori în ipostaze cu un explicit caracter sexual. Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, decizia Tribunalului Gorj putând fi atacată cu apel.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: