Şantierele din şcoli, pe ultima sută de metri. Ce promit primarii!

Se fac ultimele pregătiri în şcolile din Gorj pentru a fi pregătite de noul an şcolar. Clopoţelul va suna mai devreme, în acest an. Pe 5 septembrie, elevii se vor întoarce în bănci. Primarii care lucrează de zor la reabilitarea şcolilor promit că vor termina renovările până atunci.

În Dăneşti, sunt şantiere şi la Văcarea, şi în Barza. Muncitorii au primit directive clare: lucrările trebuie să fie gata până când copiii se vor întoarce la şcoală.

În Văcarea, se lucrează la acoperişul unităţii de învăţământ. „La Şcoala Primară Văcarea, am reuşit, anul trecut, să renovăm tot interiorul şi să o modernizăm. În acest an, avem în plan să schimbăm acoperişul şi să renovăm exteriorul. Ne dorim ca începutul de an şcolar să fie primitor pentru copii şi, de aceea, ne grăbim să terminăm lucrările la timp. Este obligatoriu să terminăm. Am pus această condiţie şi constructorului”, a spus primarul din Dăneşti, Mădălin Paliţă.

În schimb, elevii din Barza vor avea parte de surprize când se vor întoarce în sălile de curs. Acestea sunt dotate cu table inteligente. „La Şcoală Gimnazială din satul Barza, facem lucrări de igienizare, modernizare. Schimbăm tablele şi punem table noi, inteligente pentru cei mici. Avem un proiect depus pe AFM, prin care ne dorim să modernizăm în totalitate această şcoală, dar până se aprobă, avem obligaţia să pregătim şi această şcoală pentru începerea anului şcolar”, a mai spus edilul din Dăneşti.

În alte localităţi, şcolile îşi aşteaptă deja elevii. La Scoarţa, de exemplu, a fost reabilitat fostul sediu al Primăriei Bobu şi clădirea a fost transformată în şcoală pentru elevii din sat. „Noi avem totul pregătit. Am pus toate şcolile la punct. La Bobu, elevii vor învăţa într-o clădire modernizată. Am reabilitat fostul sediu al primăriei. În fosta şcoală de acolo, nu mai erau condiţii”, a spus primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu.

În Prigoria, toate şcolile sunt pregătite. „Avem 237 de elevi în comuna Prigoria. Avem patru şcoli care sunt pregătite deja pentru noul an şcolar”, a spus directorul şcolii din Prigoria, Elena Spătaru. 

Galerie foto



Vizualizări: 860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: