Şapte funcţionari gorjeni, anchetaţi de DNA pentru afaceri cu terenuri

Şapte persoane, printre care foşti subprefecţi şi angajaţi cu influenţă din Prefectura Gorj, judecători şi şeful Serviciului Agricol de la primăria Târgu-Jiu şi alţii. Cu toţii sunt acuzaţi că au profitat de funcţiile pe care le-au deţinut şi au eliberat titluri de proprietate in mod ilegal. Aceştia au prejudiciat primăria Târgu-Jiu cu 400.000 de lei.

Cele şapte persoane cercetate de procurorii anticorupţie, Lelioara Deaconu, fost subprefect al judeţului Gorj şi soţul acesteia, Nicolae Deaconu avocat la Baroul Târgu-Jiu, Ioana Călinescu, şeful Serviciului de Verificare a Legalităţii din cadrul Prefecturii Gorj, Ştefan Burcheci, fost consilier la Serviciul legalitate din cadrul Prefecturii Gorj şi actual consilier în cadrul Corpului de Control al Prefecturii, Ilie Gheorghe, şeful Serviciului Agricol Cadastru la Primăria Târgu-Jiu, Marinela Burdan, fost reprezentant de la serviciul cadastru al Primăriei Târgu-Jiu şi Remus Stamatie, fost secretar al oraşului Turceni, au acum dosarele pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova. Cei şapte sunt învinovăţiţi de faptul că au facilitat, din funcţiile în care se găseau, la eliberarea ilegală a unor acte de proprietate pe patru parcele de teren în municipiul Târgu-Jiu. Dacă o parte din cei şapte cercetaţi DNA nu mai deţin funcţiile de conducere, alţii stau bine-mersi pe fotoliile confortabile ale unor instituţii de frunte ale judeţului. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de instanţă, vor suporta consecinţele legii.

Prejudiciu de 400.000 de lei

Prin complicitate, aceştia au obţinut patru parcele de teren de la Primăria Târgu Jiu care valorează o avere. “Este vorba de patru parcele de teren, câte două pentru fiecare din persoanele pentru care s-au efectuat cercetările. Se află în zona Preajba, Dealul Târgului şi zona Jieţe. Terenurile au fost puse la dispoziţia comisiei locale fie de către Staţiunea de Dezvoltare şi Cercetare Horticola Târgu Jiu, fie prin desfiinţarea IAS-ului în zona Jieţe, urmând ca ele să fie restituite foştilor proprietari în baza solicitărilor depuse“, a declarat Grigore Jianu, directorul Administraţiei Publice. Conform comunicatului de presă al DNA rezultă că Nicolae Deaconu a obţinut două suprafeţe de teren în suprafaţă totală de 3.300 mp, iar fiul inculpatei Ioana Călinescu două terenuri în valoare totală de 2.731 mp, toate imobilele fiind situate pe raza municipiului Târgu Jiu. Documentele care au stat la baza acestor hotărâri  au fost eliberate în baza cererilor scrise, semnate şi depuse de Lelioara Deaconu, în locul soţului său.  Prin aceste falsuri primăria Târgu Jiu a fost prejudiciată cu aproximativ 400.000 de lei.

Ancheta îi mai vizează, între alţii, pe fostul prefect Ştefan Popescu Bejat, foştii subprefecţi Sorin Arjoca şi Constantin Dumitrescu.

Pentru recuperarea prejudiciului creat Primăriei Târgu Jiu, procurorii au dispus sechestru asigurător asupra a două imobile ale soţilor Deaconu şi ale Ioanei Călinescu.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: