Şapte reţineri făcute după descinderile DIICOT

Ancheta începută marţi dimineaţa de procurorii gorjeni de la crimă organizată cu vreo 20 de descinderi făcute în Dolj, Olt şi Gorj, s-a finalizat, în cele din urmă, cu şapte reţineri, o parte din cei încătuşaţi fiind conjudeţeni de-ai noştri. Numărul celor care vor avea probleme penale în acest dosar va creşte însă cu siguranţă în următoarele zile, mâine fiind aşteptat să revină în ţară şeful biroului de la Târgu Jiu al DIICOT, procurorul Vasile Popescu.

Acesta este de marţi la Londra, unde a audiat mai multe persoane, proxeneţi şi victime ale acestora, cu legături pe malurile Jiului, o parte dintre ei urmând să fie aduşi aici pentru continuarea dosarului.

Cele şapte persoane reţinute după primele audieri făcute la Târgu Jiu sunt Marius Constantin Doicaru, Irina Mădălina Doicaru, Alin Grigore Gornoavă, Florian Muru, Alexandru Silviu Mihu, Dumitru Daniel Diaconescu şi Diana Chiriţoiu. O parte dintre ei au în comun nu doar acuzaţiile că ar fi traficat fete, chiar şi minore, la Londra pentru a le obliga să se prostitueze, ci şi faptul că în ultimii 2-3 ani, starea lor materială s-a îmbunătăţit substanţial. Vecinii unora dintre suspecţi, mai ales pentru Doicaru, din zona Bumbeşti Jiu, au devenit chiar invidioşi pe realizările acestuia. Situaţia materială prosperă a suspecţilor le-a permis acestora, în vremuri de criză, să-şi achiziţioneze maşini pentru care, la înmatriculare, au cerut statului să le dea banii înapoi pentru taxa de mediu. Asta în ciuda faptului că anchetatorii spun că activităţile ilicite le-ar fi asigurat venituri de peste 500.000 de lire sterline.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: