SĂRĂCIE: Şedinţe de Consiliu Local amânate din lipsă de bani

Primarii din Gorj o duc atât de prost cu banii încât nu au mai convocat nici şedinţele de Consiliul Local. Aceştia au declarat că până nu le vin bani la visteria primăriei nu au ce voturi să ceară de la consilierii locali. În comuna Slivileşti, primarul Sorin Bucurescu nu a mai convocat Consiliul Local de două luni.

Aşa cum se întâmplă la fiecare sfârşit de an, şi în acest moment toate primăriile din Gorj sunt aproape de colaps financiar. Multe dintre ele nu mai au bani de salarii, iar de investiţii nici nu mai poate fi vorba. Ca urmare a acestei situaţii, primarii nu au mai convocat nici măcar Consiliul Local. „Nu am mai avut şedinţă de Consiliu Local de două luni, efectiv nu am ce pune pe ordinea de zi, dacă nu am bani nu am nici investiţii şi prin urmare nu am ce sarcini să le trasez consilierilor locali. Stăm foarte prost cu banii, ce să fac, să-i chem degeaba pe la primărie?”, a declarat primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu. 

Metodă de economisire

Primarul comunei Roşia de Amaradia crede că amânarea şedinţelor de Consiliu Local este o bună metodă de economisire. „Este o situaţie foarte dificilă prin care trecem mereu la sfârşit de an, sincer vă spun că treaba asta cu amânarea şedinţelor este o bună metodă de a economisi banii. Dacă nu vine rectificarea mai repede, nu ştiu cum ne vom descurca”, a precizat Liviu Cotojman. Primarul mărturiseşte că şedinţele de consiliu local s-au ţinut, dar au fost unele ce ţin de formalitate şi nu cu proiecte legate de investiţii.

Primăria Samarineşti trece şi ea printr-un grav dezechilibru financiar şi, fără o rectificare urgentă, ar putea avea probleme inclusiv cu salariile angajaţilor. „Avem şi noi facturi neplătite, avem probleme şi la salarii, dar trebuie să vină rectificarea, nu ne-au lăsat niciodată aşa. Din calculele noastre am avea nevoie de vreo 200.000 lei”, a declarat Marian Ardeiu, primarul comunei Samarineşti.

PRECEDENT

Şi la Alimpeşti a fost o vară fără şedinţe de consiliu. Primăriţa spunea la vremea respectivă că nu are rost să plătească indemnizaţiile consilierilor, câtă vreme nu are ce proiecte să pună pe ordinea de zi. Consilierii ar fi putut să convoace singuri şedinţele, dacă aveau proiecte, însă au preferat să lase totul pe seama primăriţei, astfel că au rămas fără indemnizaţii două luni.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: