Săvoiu îşi dezvăluie trecutul în ultima zi de campanie electorală

Liderul Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu, a remis, ieri, un comunicat de presă prin care a dezvăluit detalii din trecutul său. Săvoiu nu vrea să fie şantajabil şi a precizat că în urmă cu 20 de ani a avut probleme cu legea, a stat câteva luni în penitenciar pentru furt şi tăinuire, însă s-a reabilitat. Pe parcursul acestei campanii electorale, Săvoiu a avut o serie de declaraţii publice foarte dure la adresa PSD. Însă cel mai mult i-a deranjat pe pesedişti faptul că partidul lor a devenit cunoscut sub numele de Partidul Nesimţit.

Ion Săvoiu spune că Mihnea Costoiu, contracandidatul său, este cel care a dat presei o serie de documente, de acum 20 de ani, fiind „disperat de rezultatul nefavorabil anticipat de toate sondajele de opinie“. Săvoiu povesteşte că şi-a ispăşit pedeapsa pentru ceea ce a făcut acum 20 de ani. Politicianul crede că informaţia a apărut în spaţiul public, înainte de ziua votului, deoarece nu a cedat numeroaselor oferte de a face blat cu PSD. „Din punctul meu de vedere, este mai puțin reprobabil să fi încălcat legea acum 20 de ani, luat de val, ca mulți alți tineri, din păcate, decât să fi încălcat legea în aceste zile, cu obstinație, cinism, disperare și cu un vădit dispreț față de legile și normele care fundamentează un stat de drept. Căci am văzut cu toții campania deșănțată dusă de Mihnea Costoiu, mita electorală dată zile la rând din bani publici, în văzul tuturor. Este mai puțin reprobabil ca în tinerețe să fi comis o faptă penală măruntă, decât să fi semnat angajament cu Securitatea, la 16 ani, și să-mi fi turnat colegii și profesorii din liceu, așa cum a făcut Mihnea Costoiu. Dacă eu m-am reabilitat și legal și moral, Costoiu nu-și va putea șterge niciodată aceste fapte din trecutul său“, spune Săvoiu.

„Costoiu să explice de ce a lăsat pe drumuri 3000 de oameni“

Candidatul Forţei Civice spune că a petrecut câteva luni în penitenciar, dar că în viața politică a județului sunt numeroși oameni politici ce urmează să facă pușcărie ani buni. „Doar o anumită teamă a magistraților față de culoarea politică roșie face ca astăzi unii să fie în libertate, dar nu pentru mult timp“. „Indiferent ce fapte am săvârșit acum 20 de ani, mi-am ispășit pedeapsa și n-am urlat niciodată la un magistrat, așa cum a făcut recent disperatul șef de partid al disperatului meu denunțător, Mihnea Costoiu“, a mai precizat Săvoiu.

Liderul Forţa Civică crede că Mihnea Costoiu va da curând explicaţii pentru jaful de la Citex. „Spre deosebire de Mihnea Costoiu, eu nu am lăsat pe drumuri 3000 de gorjeni, așa cum a făcut el cu salariații de la CITEX, TAMSA Jilț și ITIA Mătăsari, și nici nu am prejudiciat bugetul de stat cu sute de miliarde. Dacă pe 26 mai, chiar a doua zi de după alegerile de duminică, eu voi putea sărbători cu familia mea, cu prietenii și cu susținătorii mei, Costoiu trebuie să compară ca pârât, la Tribunalul Gorj, care-l judecă pentru falimentarea ITIA S.A. Mătăsari, într-un dosar tergiversat de 10 ani“. „Gorjenii să ne judece“, a încheiat preşedintele Ion Săvoiu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: