Scandal la Spital între ambulanţieri şi taximetrişti

Locurile de parcare din zona Unităţii de Primire Urgenţe sunt motiv de gâlceavă între şoferi, taximetrişti şi ambulanţierii care de abia intră cu salvările în incinta spitalului.

Strada cu un sens unic este neîncăpătoare pentru maşini chiar şi în zilele în care pe carosabil nu este zăpadă, acum circulaţia fiind pe acolo una chinuitoare şi pentru pietoni, care trebuie să se ferească de ţurţuri şi să meargă şi ei pe carosabil, printre maşini. Dacă doi taximetrişti îşi mai aşteaptă clienţii „un minut”, iar la UPU trebuie să ajungă o urgenţă haosul este total, aşa cum s-a întâmplat şi ieri.

Şoferul unui taxi nu a vrut cu nici un chip să îşi mute maşina, chiar dacă în spatele lui ambulanţa gemea cu sirena şi girofarurile în funcţiune. Virgil Grecescu era convins că el are dreptate, nu şoferul de pe salvare care a fost nevoit, după un minut de aşteptare, să facă manevre stânga-dreapta, faţă-spate, pentru a-şi croi drum spre rampa de acces la spital. „Avea loc să treacă de mine. Intenţionat a făcut aşa, că loc avea din plin”, a spus taximetristul, în timp ce şoferul atât i-a cerut acestuia să gândească. „Să-şi închipuie că trebuia să duc la spital o rudă de-a sa, un frate, pe mama sau tatăl lui. Tot aşa nemişcat ar fi rămas şi atunci-”, spune ambulanţierul.

La faţa locului au venit şi poliţişti locali, în frunte cu comandantul Ion Tudor, care ştia despre situaţia respectivă, care a aplicat şi o amendă de 500 de lei taximetristului. „Este lipsă de bun simţ şi responsabilitate. Profită că noi suntem acum mai ocupaţi cu deszăpezirea şi spun toţi că stau un minut. Şoferii vin şi ocupă locurile taximetriştilor, aceştia rămân în stradă şi toată lumea parchează total neregulamentar. Vom face acţiuni şi vom da amenzi şi cred că vom rezolva problema”, a menţionat Tudor, la o oră de la plecarea echipajelor din zonă situaţia revenind „la normal”, adică aceleaşi maşini parcate la întâmplare chiar în faţa rampei de acces în UPU.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: