Scandal pe bani la Rânca! Vezi schimbul de replici dintre Călinoiu şi Vâlceanu!

Cele 11 miliarde care au ajuns la un singur primar, deşi şi ceilalţi 69 anunţă probleme financiare, au fost subiectul disputei dintre preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu şi un consilier al Opoziţiei, Dan Vâlceanu. Democrat-liberalul a solicitat în timpul şedinţei lămuriri în privinţa a două proiecte de hotărâre: unul pentru acordarea unor sume pentru întreţinerea drumurilor şi alocarea tuturor fondurilor primarului Ion Ciocea. În schimb, Vâlceanu a primit jigniri.

Aerul tare de la Rânca, acolo unde s-a ţinut şedinţa de Consiliu Judeţean, nu le-a priit consilierilor judeţeni. Democrat-liberalul Vâlceanu a intrat în conflict cu preşedintele Ion Călinoiu pe seama unor proiecte supuse aprobării. Chiar dacă aceste proiecte sunt discutate iniţial în comisii, întotdeauna în sala de vot sunt probleme. Dan Vâlceanu nu este în comisia ce a avizat aceste proiecte, dar un alt consilier al său, Nicolae Cilibiu, a dat aviz pozitiv. De altfel, Cilibiu nici nu a comentat în şedinţă. Vâlceanu a menţionat că nu a făcut parte din comisia ce a dat avizul.

„Toţi vor să ştie ce se întâmplă cu banii Consiliului“

Una peste alta, Vâlceanu a cerut nişte lămuriri şi a primit jigniri. Au fost aprobate sume pentru reparaţii la drumuri. Vâlceanu voia să ştie care sunt aceste drumuri. „Noi am fi avut nevoie de o mai mare transparenţă. Nu ştim unde vor fi alocate sumele pentru echilibrarea bugetelor locale, care sunt drumurile pe care ar fi trebuit să se intervină şi cred că aceste lucruri ar fi trebuit spuse înainte“.

„E grav pentru dvs că nu ştiţi, au fost supuse dezbaterii în comisii. Transparenţa este asigurată potrivit legii. Comisia a dat avizul. Domnule consilier (nr Dan Vâlceanu) şi domnul ex-vicepreşedinte (nr Gheorghe Grivei) drumul judeţean care are investiţie este nominalizat, reparaţiile curente sunt pe toate porţiunile de drum judeţean pe care trebuie să intervenim cu reparaţii“, a răspuns Călinoiu.

„Păi care sunt acele drumuri. Care sunt? (...) Nu toţi consilierii fac parte din aceste comisii şi toţi vor să ştie ce se întâmplă cu banii Consiliului Judeţean“, a adăugat Vâlceanu. „În nemernicia noastră avem treburi mai multe. Trecem mai departe“, a adăugat Călinoiu, citind un alt proiect.

Pe arătură

Când a venit rândul proiectului pentru aprobarea sumei de 11 miliarde de lei pentru primăria Bustuchin condusă de Ion Ciocea, alte probleme. Între timp au intervenit şi alţi consilieri, fiecare amintind de cei şapte ani de acasă.

„Fac un apel să avem un limbaj cât de cât decent şi în primul rând la dumneavoastră pentru că ar trebui să fiţi un exemplu pentru noi în Consiliul Judeţean şi daţi-mi  voie să vă spun că nu sunteţi un exemplu prea bun. Şedinţele de CJ s-au transformat într-un exerciţiu de vot. Nu discutăm. Nu am venit în CJ ca să ştiu! Mă întreabă cineva, ce reparaţii cu banii ăia. Nu ştiu“, a mai spus Vâlceanu.

„Ca să ştii trebuie să înveţi. Domnul consilier să citiţi regulamentul. Aţi luat-o pe arătură, iar preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să intervină. Ai fost pe arătură, ţi-o spun clar“.

„La un asemenea mod de abordare daţi-mi voie să mă abţin de la a mai comenta, aveţi o vârstă la care nimeni nu vă mai poate schimba. Abia acum ai venit cu picioarele pe pământ“, i-a răspuns Dan Vâlceanu.

CONTROL

Ion Călinoiu a avertizat că va face verificări la şedinţele de comisii pentru că are suspiciuni că aceştia nu participă şi sunt pontaţi prezent. Practic, preşedintele nu doreşte ca nici un consilier să mai aibă ceva de spus după ce proiectul trece de comisii, chiar dacă nu toţi consilierii fac parte din aceeaşi comisie.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: