SCANDAL: Preşedinte PSD, numit director de şcoală

Numirile politice pe care nu le recunoaşte inspectorul şcolar general Ion Işfan şi listele cu noii directori pe care le ţine încă la secret încep să iasă la iveală. Un caz concret este comuna Roşia de Amaradia, unde Işfan l-a numit director pe fostul primar Cristinel Faiter, PSD-ist cu acte în regulă. Profesorii din Roşia de Amaradia vor acum să protesteze, însă nici acest lucru nu-l impresionează pe Işfan, care nu face paşi înapoi când e vorba de membrii PSD şi consideră că noul director este cea mai bună soluţie.

Ion Işfan taie şi spânzură atunci când este vorba de stabilirea noilor directori. Acesta vrea să creeze impresia că ţine situaţia sub control şi lucrurile merg bine, însă realitatea este cu totul alta. În spatele acestei linişti aparente bomba stă să sară în aer. Inspectorul general susţine că numirile noilor directori s-au făcut după ce au fost consultaţi în prealabil primarii şi cadrele didactice, lucru total neadevărat.

De exemplu, la Roşia de Amaradia, Işfan a considerat că persoana potrivită să conducă unitatea de învăţământ este Cristinel Faiter, fostul primar din localitate, dar şi PSD-ist cu acte în regulă de peste 15 ani. Decizia a fost luată de Ion Işfan, care a ignorat total părerea primarului şi a cadrelor didactice.

Primarul PD-L Liviu Cotojman este extrem de nemulţumit: „Toate numirile de directori s-au făcut numai pe criterii politice. Şi, analizând lucrurile, eu cred că Işfan şi-a îndeplinit foarte bine sarcinile de partid, nominalizând şi numind directori fără să ceară părerea primarilor. Ţinând cont de faptul că în Gorj în majoritatea comunelor sunt primari USL, cred că înţelegerea a venit de la sine. În ceea ce priveşte restul localităţilor, ca şi în cazul meu, nu am fost consultat nici eu şi nici cadrele didactice. La auzul numelui noului director a început o revoltă în rândul cadrelor didactice, pe care aş vrea să o mediez, pentru a evita un scandal de proporţii. Din ce ştiu eu, nu este obligat de lege să renunţe la funcţia de consilier local, e obligat doar să renunţe la funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PSD”.

Chiar dacă profesorii şi primarul se împotrivesc numirii pe care a făcut-o Ion Işfan, consultându-şi mai degrabă partidul, inspectorul general consideră că a luat cea mai bună decizie. „Am discutat cu profesorii, cu primarul şi am luat o decizie. Acolo au fost şapte propuneri, dar l-am ales pe domnul Faiter pentru că a mai fost director, are experienţă şi am încredere în capacităţile lui manageriale. În mod sigur nu va face politică în şcoală”.

Bucurescu: Treaba pleacă prost de sus

Nici la Slivileşti lucrurile nu stau prea bine. Nici în această comună, Ion Işfan nu a găsit cea mai bună soluţie, care să fie agreată şi de administraţie. Primarul Sorin Bucurescu nu are motive să fie mulţumit: „Mă abţin de la orice fel de comentariu în ceea ce îl priveşte pe noul director. Nu am de ce să comentez acest aspect. Şcolile au personalitate juridică şi au director care semnează ca primarul. Ţin banii în cont şi vin şi se milogesc la uşa primarilor. Pe profesori nu-i interesează nimic. Le dăm oameni şi trebuie să ne ducem noi angajaţii primăriei să le spunem oamenilor ce să facă, să le facem ordine, să le spargem lemnele, să le băgăm în magazie, pentru că nu fac nimic. Noul director a fost ales de inspectorat şi nu are treabă cu primăria. Treaba pleacă prost de sus. Toţi care sunt numiţi nu fac absolut nimic pentru instituţiile pe care le conduc. Nici nu ştiu cum îl cheamă pe director. E un băiat tânăr, nou. Dacă nu ne implicăm toţi, dacă nu punem mâna să strângem gunoaiele din curtea şcolilor, dacă nu ne aplecăm să jumulim buruienile, cu toţii, primar, director, împreună cu maimuţoii de profesori care se duc doar să bea cafea şi spun că sunt în activitate, vom aştepta copiii într-o mizerie de nedescris”, a declarat Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: