Scandalurile de la grădinița din Motru, puse pe seama răzbunării

Scandalurile de la Grădinița cu program prelungit numărul 1 din Motru sunt puse pe seama unor orgolii și a răzbunării. Educatoarele despre care fosta directoare Alexandra Drăgan susține că au primit decizii de încadrare pe posturi titulare în baza unor adeverințe false neagă acest lucru. Petruța Bresniceanu demonstrează cu documente că atât încadrarea ei, cât și a celor două colege s-a făcut legal, iar documentele falsificate nu au fost niciodată atașate la dosarul de încadrare. Aceasta consideră că totul a pornit de când a fost înființată Grădinița Sfântul Ioan și când cele trei educatoare au fost acceptate aici și se pot lăuda că au cei mai mulți copii la clasă.

Fosta directoare Alexandra Drăgan a declarat că cele trei cadre didactice de la fosta Grădiniță Sfântul Ioan au primit decizii de la Inspectoratul Școlar că sunt titulare pe post în baza unor documente false, lucru negat însă de cadrele didactice. Petruța Bresniceanu a explicat cum a fost făcută încadrarea ei și a colegelor sale Ana Petruț și Florica Mirescu pe posturile de titular și demonstrează cu documente că nu s-a făcut nicio ilegalitate. „Vreau să vă spun că diplomele nu sunt false. Noi am dat examen de titularizare și interviu. Eu am obținut nota 8 la acel examen, iar grădinița Sfântul Ioan a avut adeverință de acreditare. Mai mult decât atât vreau să vă spun că atunci când am fost preluați de Grădinița numărul 1 cu Program Prelungit din Motru, noi am depus  la dosar adeverințe din 2004, în baza cărora noi am fost încadrate de inspectorat pe posturi titulare. Doamna director Alexandra Drăgan nu a luat în considerare acele documente și a cerut altele. Noi am mai luat de la grădiniță acele adeverințe care s-a demonstrată că au fost falsificate, însă acestea nu au fost depuse la niciun dosar și nu am primit în baza lor deciziile de încadrare. Vreau să vă spun că noi nici nu avem acele decizii pentru că ni s-au oprit la grădiniță. Diplomele noastre nu sunt false și nici deciziile de încadrare. S-a stabilit acest lucru în instanță. Cei de la inspectorat au făcut deciziile de încadrare pe posturile titulare pe niște documente reale, după cum poliția a stabilit”, a declarat Petruța Bresniceanu.

„Se vrea denigrarea noastră”

Cele trei educatoare implicate în acest scandal izbucnit la Motru, care persistă de câțiva ani, susțin că nu se dorește altceva decât denigrarea lor, pentru că au fost mulți copiii la clase și sunt căutate de părinți pentru rezultatele obținute cu preșcolarii. „Vreau să vă spun că se vrea denigrarea noastră. De ani de zile suntem stresate cu aceste lucruri și s-a încercat denigrarea noastră pentru că am fost acceptate la grădinița Sfântul Ioan, unde condițiile sunt foarte bune și avem foarte mulți elevi la clasă. Vreau să vă spun că nouă ne vin foști preșcolari cu copiii. Nu se dorește altceva decât să fim date afară, lucru care nu este normal. În urma anchetei DGA-ului și a poliției s-a stabilit că nu avem decizii false și nici diplome false. Dacă era așa, probabil că ne arestau. La mijloc este vorba de răzbunare”, a mai precizat Petruța Bresniceanu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: