Schizofrenia şi ginecologia

Trăim niște timpuri în care arestarea preventivă nu pare suficientă, ținând cont că mai toți peștii mari (ba chiar și ăia mijlocii) scapă după câteva săptămâni de pârnaie. Trăim vremuri, deci, când ne-am dori să putem modifica puțin constituția și arestarea preventivă să fie de 2900 de zile, în loc de 29. Între timp, arestații găsesc tot felul de subterfugii ca să scape de arest. Viciile de procedură și prescierea erau vechi. Acum au început să vină cu scutiri de la medic, ca la școală. La fel ca Jerome K. Jerome, care, după ce a citit un dicționar de termeni medicali, și-a dat seama că, potrivit simptomelor, a avut toate bolile din lume cu excepția apei la genunchi, nu există om care să nu se găsească bolnav de ceva atunci când îi bat mascații la ușă. Dar de departe cele mai haioase presupuse boli sunt cele ale arestaților cei mai celebri din ultima vreme: Sorin Ovidiu Vântu și Bercea Mondialul.

Despre problemele ginecologice ale lui Vântu se știe încă de la primul său ”mandat” înăuntru. Atunci Vântu a prezentat judecătorilor o scutire medicală în care se spunea că inculpatul are probleme cardiace. Scutirea era semnată, însă, de un ginecolog. Nu a apucat lumea să se dumirească pe unde intra ginecologul ca să-i consulte inima lui Vântu, că în atenția presei a apărut Bercea Mondialul, interlopul care a venit cu o boală mult mai originală ca să scape de condamnarea la omor: cică-i schizofrenic.

În primul rând, eu nu aș da voie să folosească scuza cu schizofrenia decât inculpaților care știu să scrie sau măcar să citească cuvântul ”schizofrenic”. Apoi, nu putem să nu ne întrebăm care-s personalitățile pe care le schimbă domnul Bercea. O dată e interlop periculos care doar dă bani în camătă și alteori se transformă în proxenet, ba chiar în criminal, sau cum- Sau te pomenești că partea asta ilicită e doar una dintre personalitățile lui. Celelalte or fi de profesor universitar, de scriitor, poate chiar de polițist- Sau de ce nu de inginer, că tot a declarat Băsescu (din nou) că-i mare nevoie de ei. Spune ce vrei să fii tu, coane Bercea, spuneți toți, de fapt (adică toate personalitățile lu' matale). Justiția din România o să aibă grijă să vă reintegreze.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: