Școala din Urecheşti intră în reabilitare. Primar: Miroase a mucegai

Cei peste 80 de elevi de la Școala Gimnazială din satul Urecheşti al comunei gorjene Drăguţeşti vor studia în condiţii mult mai bune. Unitatea şcolară va intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Lucrările vor începe chiar din această săptămână.

Autorităţile locale din Drăguţeşti doresc să le asigure copiilor cele mai bune condiţii de studiu. Astfel, au obţinut fondurile necesare şi pentru recondiţionarea şcolii din satul Urecheşti. „Este o şcoală foarte frumoasă pe care foarte multă lume o iubeşte. Mulţi oameni au învăţat carte în această unitate şi chiar m-au rugat să nu închidem şcoala. La ora actuală, studiază acolo 85 de elevi. După ce o să intre în reabilitare, eu zic că o să mai vină copii la această şcoală. Este frumoasă ca arhitectură, însă condiţiile sunt improprii. Nu poţi să înveţi carte într-o instituţie unde miroase a mucegai. Nu poţi să-ţi duci copilul undeva unde nu sunt condiţiile necesare. Oamenii din Urecheşti merită să aibă o şcoală nouă”, a declarat Ion Dumitru Popescu, primarul comunei Drăguţeşti.

Investiţia va fi dusă la îndeplinire cu fonduri guvernamentale, asigurate prin Ministerul Dezvoltării. Acoperişul va fi schimbat, clasele vor fi renovate şi dotate corespunzător, cu mobilier nou.  

Autorităţile vor demara anul acesta şi lucrările de construcţie pentru înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit. „Într-o lună se va vedea şi acest lucru”, a explicat primarul comunei Drăguţeşti.

Noi investiţii

De asemenea, va fi introdusă reţeaua de gaze în toată comuna. Totodată, vor fi efectuate lucrări de asfaltare a unor şosele din satele Urecheşti, Tîlveşti şi Cârbeşti. Anul acesta vor începe şi lucrările de reabilitare a reţelelor de apă. Investiţia se ridică la 3,3 milioane lei. În dotarea primăriei va intra şi un nou buldoexcavator, achiziţionat din fonduri europene, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală din care comuna Drăguţeşti face parte.

Galerie foto


Vizualizări: 3,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: