Școlile din Logrești, pregătite să-și primească elevii

Autoritățile locale din Logreşti pregătesc intens începerea noului an şcolar în localitate. Şcolile sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile, iar din acest an şcolar elevii de la şcoala de centru vor avea parte şi de condiţii mai bune. Totodată, autorităţile din Logreşti au început să implementeze măsurile dispuse de Agenţia de Prestaţii Sociale privind accesul persoanelor cu dizabilităţi în unităţile de învăţământ.

Şcolile din comuna Logreşti îşi vor primii elevii în cele mai bune condiţii, dă asigurări primarul localităţii, Ion Băluţă. Chiar acum se lucrează intens la Şcoala Gimnazială I-VIII din Logreşti, şcoala de centru, unde se construieşte un grup social modern, în incinta unităţii şcolare. Acolo, spune primarul, s-au cheltuit sume importante de bani în urmă cu aproape 12 ani pentru construirea unor toalete în curtea şcolii. Toaletele nu putea fi folosite însă de elevi pe perioada de iarnă, pentru că nu curgea apa. „Au fost investiţi în urmă cu 12 ani bani într-o toaletă în curtea şcolii care din luna noiembrie până în martie nu se putea folosi, pentru că îngheța apa. Cu acest grup sanitar nou, copiii nu mai sunt nevoiţi să iese din şcoală ca să meargă la toaletă. Îmi doresc o lucrare modernă”, a declarat primarul Ion Băluţă.

Suma prevăzută în buget pentru această lucrare este de 30.000 lei însă cu siguranţă lucrarea va fi mai costisitoare. „Am alocat o sumă nu foarte mare, 30.000 lei şi mai mult ca sigur nu sunt suficienţi, dar dacă nu ne ajung mai facem rectificări, mai luăm dintr-o parte, mutăm în altă parte, ne descurcăm”, a mai spus primarul Ion Băluţă.

 Autorizaţii ISU

Totodată, autorităţile locale din Logreşti încearcă acum să implementeze măsurile stabilite de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, venită în control. „La celelalte şcoli sunt în proces de igienizare şi lucrăm la neregulile constatate de Agenţia de Prestaţii Sociale cu privire la rampele de acces pentru persoanele cu handicap şi avem deja făcute deja documentaţiile ISU pentru autorizare. Avem în total patru unităţi de învăţământ pe raza comunei Logreşti”, a mai spus primarul din Logreşti, Ion Băluţă.

Vizualizări: 438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: