Scutiri de la impozite pentru cei care îşi reabilitează termic locuinţele

Proprietarii care îşi reabilitează termic locuinţele pe propria cheltuială vor putea beneficia, începând cu 1 ianuarie 2012, de o scutire de la impozitul local aferent imobilului respectiv pe o perioadă de şapte ani, conform unor modificări aduse de Guvern Codului fiscal, în luna septembrie.

Târgujienii care îşi vor reabilita termic locuinţele vor fi scutiţi de la plata impozitului. Această măsură va fi adoptată, în perioada imediat următoare, printr-o hotărâre a Consiliului Local, urmând a intra în vigoare începând de anul viitor. “Măsura a fost luată la nivel naţional pentru a-i face pe oameni să investească în reabilitare. Urmează ca printr-o hotărâre a Consiliului Local să acordăm scutiri de 100%  de la plata impozitelor pentru cei care îşi reabilitează termic locuinţele. Scutirea va fi aplicată începând cu anul următor celui care s-a făcut reabilitarea pe cheltuiala proprie”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

Nu pot beneficia de scutirea de impozite cei care au făcut lucrările la mica înţelegere cu unele echipe care, pe lângă faptul că lucrau cu oameni la negru, nici nu plăteau vreun impozit pe banii câştigaţi astfel. Mai mult, nu pot beneficia de această facilitate cei care au făcut lucrarea fără autorizaţie de construire eliberată de primărie.

Facilităţi

Pentru a beneficia de aceste facilităţi, proprietarii trebuie să prezinte procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, întocmit in condiţiile legii. O altă condiţie necesară pentru ca o lucrare de izolare termică a blocului să se încadreze în prevederile legale de acordare a facilităţilor la plata impozitelor este ca aceasta să fie făcută în baza recomandărilor unui auditor energetic autorizat, care, la final, să certifice că toate condiţiile solicitate pentru izolarea termică a clădirii au fost îndeplinite. “Proprietarii trebuie să prezinte un deviz de cheltuieli şi certificatul energetic din care să reiese că toate cheltuielile au fost făcute cu fonduri proprii”, a mai precizat Mariana Budulan.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: