Se aşteaptă bani pentru 30 de şantiere din Gorj

Consiliul Judeţean Gorj centralizează situaţiile trimise de primăriile care au lucrări în derulare, în vederea transmiterii la Ministerul Dezvoltării pentru alocarea de fonduri. Vicepreşedintele Mădălina Ciolocoi spune că la nivelul judeţului sunt deschise 30 de şantiere ce vizează lucrări de canalizare, alimentare cu apă, staţii de epurare şi asfaltări de drumuri.

Primarii gorjeni au avut termen să transmită Consiliului Judeţean situaţii cu lucrările efectuate şi neachitate în ultima lună a anului 2013. Reprezentanţii Consiliului Judeţean dau asigurări că vor veni bani pentru achitarea datoriilor şi continuarea lucrărilor de interes public. „În aceste zile centralizăm situaţiile primite de la primării, urmând să le transmitem la Ministerul Dezvoltării în cel mai scurt timp. În momentul de faţă, la nivelul judeţului avem deschise 30 de şantiere şi facem demersuri pentru a primi fonduri în vederea continuării lucrărilor. Banii de la minister vor veni în conturi separate, primăriile constituindu-şi deja conturi în acest sens”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta Consiliului Judeţean.

Aceasta spune că fondurile ce urmează a veni de la Ministerul Dezvoltării vor acoperi lucrările efectuate pe PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală). „Bugetul Ministerului Dezvoltării este mai mare decât anul trecut atât pentru a se achita lucrările aflate în derulare sau cele efectuate dar neachitate, cât şi pentru a se putea demara investiţii noi. Guvernul încearcă să plătească la timp lucrările efectuate conform graficului de lucrări tocmai pentru a se evita acumularea de arierate şi a asigura finalizarea lucrărilor”, a menţionat Mădălina Ciolocoi.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: