Se dă startul înscrierilor la grădiniţele din Gorj

Părinţii copiilor care anul acesta împlinesc vârsta de trei anişori au intrat deja în panica înscrierilor la grădiniţele de stat. Potrivit autorităţilor din învăţământ nu s-a dat încă startul înscrierilor la grădiniţe în mod oficial. Pe de altă parte sunt unităţi care fac înscrieri şi în acest moment ca urmare a numărului mic de preşcolari înscrişi. Directorii grădiniţelor din municipiul Târgu Jiu au precizat că înscrierea micuţilor se face undeva în luna aprilie a acestui an în baza unor criterii ce ţin de domiciliu şi vârstă.

Înscrierea preşcolarilor la grădiniţele de stat din municipiul Târgu Jiu este o adevărată provocare. Oficial, înscrierile încep undeva în martie-aprilie. Neoficial, sunt grădiniţe care au dat deja startul la înscrieri ca urmare a numărului mic de copii. Directorii grădiniţelor din Târgu Jiu au precizat că aşteaptă mai întâi informări de la Ministerul Educaţiei în acest sens. „Cred că în aprilie încep înscrierile. Este indicat ca înscrierile să înceapă cât mai aproape de începerea anului şcolar pentru a evita cazurile în care părinţii se răzgândesc şi noi rămânem cu locurile neocupate. Pentru anul şcolar 2015-2016 avem două grupe mici a câte 40 de copii. Prioritate au zona şi copiii care împlinesc vârsta de trei anişori până la data de 31 decembrie 2015”, a declarat Maria Fumărel, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”.

La Grădiniţa „Vis de Copil” înscrierile încep în luna martie, anunţă directorul unităţii de învăţământ. „Aşteptăm informări de la Ministerul Educaţiei, dar cred că în februarie-martie putem da drumul la înscrieri. Avem două grupe de copii la program prelungit, asta înseamnă 40 de preşcolari care s-au născut în anul 2012”, a declarat Constanţa Teodorescu, directorul Grădiniţei „Vis de Copil”.

Înscrieri la Grădiniţa „Tudor Vladimirescu”

Printre grădiniţele care au dat deja startul la înscrieri se numără Grădiniţa „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Directorul unităţii spune că din cauza numărului mic de copii, părinţii îşi pot înscrie micuţii încă de pe acum. „În mod oficial înscrierile încep în luna martie, dar fiindcă noi avem probleme cu ocuparea locurilor părinţii pot solicita înscrierea şi acum. Ne confruntăm cu această problemă pentru că părinţii optează mai mult pentru grădiniţele cu program prelungit, iar noi suntem cu program normal. Pentru anul 2015-2016 avem două grupe cu 40 de copii. În principiu acceptăm copiii care împlinesc trei ani, dar acceptăm şi mai mici pentru a ne ocupa locurile”, a declarat Ana Staconiu, directorul Grădiniţei cu Program Normal „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

ŞEDINŢĂ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va organiza miercuri, 14 ianuarie, şedinţă cu toţi directorii de şcoli şi grădiniţe unde se va discuta şi problema înscrierii în unităţile de învăţământ. Tot în cadrul şedinţei se vor pune în discuţie şi aspecte cu privire la metodologia de mişcare a personalului didactic în anul şcolar 2014-2015, organizarea olimpiadelor şcolare, încheierea situaţiei la învăţătură pe semestrul I al anului şcolar 2014-2015.

Vizualizări: 393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: