Se deschide Târgul de miei din Piaţa Litovoi

Gorjenii îşi vor putea achiziţiona miei din locurile special amenajate în Târgu Jiu, Motru şi Novaci începând de mâine. Persoanele care vor fi depistate că vând carne în alte zone decât cele destinate sacrificării animalelor riscă amenzi cuprinse între 20-100 de milioane de lei vechi. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj estimează că în acest an vor fi sacrificaţi peste 15.000 de miei, preţul unui kilogram de carne variind între 20-22 de lei.

Târgul de miei din Piaţa Litovoi va fi deschis mâine. Ciobanii care vor veni să vândă miei vor trebui să aibă atât un certificat din care să rezulte că animalele destinate comercializării sunt sănătoase, cât şi certificatul de proprietar. Pentru acest an, la nivelul judeţului Gorj, Direcţia Sanitar Veterinară a autorizat trei puncte de sacrificare. “Am autorizat trei locuri pentru sacrificarea mieilor. Este vorba despre Piaţa Litovoi, din Târgu Jiu; Piaţa Novaci şi un abator din Motru. În acest an, Primăria Rovinari nu a mai solicitat autorizaţie pentru sacrificarea mieilor, probabil, pentru că foarte mulţi ciobani din zonă vin să-şi vândă mieii <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Târgu Jiu. În Piaţa Litovoi, ciobanii sunt aşteptaţi începând de mâine, însă comerţul intens se va desfăşura în zilele de miercuri, joi şi vineri. Din discuţiile purtate cu ei, am înţeles că preţul unui kilogram de carne de miel va fi cuprins între 20-22 de lei. Estimăm că vor fi sacrificaţi aproximativ 15.000 de miei”, a declarat Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare. Pentru consumul propriu, mieii pot fi achiziţionaţi direct la stână. “Am verificat turmele din judeţul Gorj. Toţi mieii sunt clinic sănătoşi. Recomandăm cetăţenilor să nu cumpere decât mieii marcaţi cu ştampila DSV”, a mai precizat Ion Iliuţă.

AMENZI

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare spune că vor fi monitorizate zonele în care pot apărea persoane care să comercializeze miei. “Vom monitoriza toate zonele sensibile. Persoanele care vând miei în alte locuri decât cele autorizate riscă amenzi cuprinse între 20-100 de milioane de lei vechi”, a declarat Iliuţă.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: