Se desfiinţează cantina Spitalului Judeţean

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a demarat procedurile pentru desfiinţarea cantinei. Externalizarea serviciului de hrană vine după ce anul trecut acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu spălătoria. Managerul Vasile Stănculete dă asigurări că nu vor fi efectuate disponibilizări, firma care se va ocupa de pregătirea hranei bolnavilor fiind obligată să menţină locurile de muncă pentru personalul care lucrează, în prezent, la bucătărie.

Spitalul Judeţean Târgu Jiu va externaliza serviciul de hrană în perioada imediat următoare. În vederea organizării licitaţiei a fost depusă deja documentaţia la Consiliul Judeţean spre avizare. Firma care va câştiga licitaţia va trebui să asigure bolnavilor câte trei mese pe zi cu doar 5 lei, asta în condiţiile în care, în prezent, alocaţia de hrană este de aproximativ 7 lei/zi, iar externalizarea presupune reducerea cheltuielilor cu 15 %. “Sunt sceptic în privinţa firmelor care se vor înscrie la licitaţie întrucât preţul acordat pentru cele trei mese zilnice este foarte mic. Nu aveam posibilitatea să oferim mai mulţi bani pentru că prin externalizare se urmăreşte reducerea cheltuielilor cu 15%”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Meniul bolnavilor va fi diversificat în funcţie de afecţiunile pentru care au fost internaţi.

Externalizare fără disponibilizări

Desfiinţarea bucătăriei nu va fi urmată de disponibilizări, după cum asigură managerul Spitalului Judeţean. Încă din timpul procedurii de licitaţie, conducerea unităţii spitaliceşti va impune firmelor participante o condiţie esenţială care vizează păstrarea locurilor de muncă ale celor 19 angajaţi care lucrează, în prezent, în cadrul serviciului de pregătire a hranei. “În momentul de faţă, la bucătărie lucrează 19 persoane. În documentaţia trimisă Consiliului Judeţean am impus o condiţie importantă şi anume păstrarea întregului personal de către firma care va câştiga licitaţia. Unui muncitor necalificat care a lucrat în cadrul serviciului de pregătire a hranei i-am asigurat noi locul de muncă, trecându-l pe postul de şofer de la Medicină Legală”, a managerul Spitalului Judeţean.

EXTERNALIZARE

Spitalul Judeţean Târgu Jiu a dat startul externalizărilor în urmă aproximativ un an prin desfiinţarea serviciului de spălătorie. Valoarea contractului câştigat la vremea respectivă de către o firmă din Bucureşti a fost de 30 de miliarde de lei vechi. După ce va fi desemnată societatea care va asigura hrana bolnavilor, conducerea unităţii spitaliceşti intenţionează să externalizeze şi serviciul de curăţenie.   

Diana Popescu DASCĂLU

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: