Se face lumină în cazul bebeluşului ucis

Anchetatorii sunt din ce în ce mai aproape de cea care a dat naștere unui copil in toaleta secției de Chirurgie a Spitalului din Târgu-Cărbunești și apoi l-a aruncat pe geam.

Bebelușul a murit după ce a fost devorat de câini, iar anchetatorii au prelevat probe pentru stabilirea ADN-ului. Deși inițial suspecte au fost angajatele spitalului, acum în vizorul anchetatorilor sunt 11 femei care au fost internate în secțiile unității spitalicești sau au vizitat bolnavi în acea perioadă. Acestora le-au fost recoltate probe pentru a fi comparat ADN-ul lor cu cel al bebelușului. Suspectele au fost suspuse și la „detectorul de minciuni”, anchetatorii adunând în felul acesta mai multe dovezi împotriva unora dintre suspecte.

Lumină în acest caz se va face în aproximativ o săptămână, cred surse din anchetă, atunci când sunt așteptate rezultatele ADN-ului care vor fi comparate cu ADN-ul nou născutului. În paralel cu ancheta poliției și a procurorilor, conducerea Spitalului din Târgu-Cărbunești a deschis o anchetă. Constantin Tîrziu susține că, dacă se va stabili că femeia a fost ajutată de personalul medical să nască, va lua măsuri drastice cu cele implicate. „Am deschis și noi o anchetă în paralel cu poliția și am început să cer informații cu privire la ce s-a întâmplat în această perioadă. Acest episod nu face bine nici personalului, nici spitalului. Ideea este că nu se știe cum de a ajuns femeia să nască în baie, unde se intră numai cu cartelă. Personalul zice că nu e vinovat, dar dacă se demonstrează că a avut implicații voi lua măsuri drastice. Nu pot tolera așa ceva”, a precizat Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: