Se ia apa caldă la Motru!

Conducerea unităţii de termoficare din Motru va suspenda furnizarea apei calde pentru trei zile din cauza verificării instalaţiei ca urmare a trecerii la programul de vară. Aşadar, instalaţia de termoficare din Motru va fi oprită, duminică, 1 aprilie, şi va fi repusă în funcţiune pe 4 aprilie. Potrivit directorului de la UATAA, Eugen Corcoaţă, cu această ocazie va fi verificată magistrala de apă ce alimentează municipiul Motru.

Motrenii vor avea trei zile apa caldă oprită din cauza reviziilor de primăvară de la Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru. Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru, a declarat că centrala mare va fi oprită pe 1 aprilie. Ca urmare, UATAA nu va mai furniza nici energie în sistemul energetic naţional. ”Vom avea trei zile de întreruperi din cauza reviziilor la instalaţia de vară. Pe 1 aprilie se opreşte centrala mare, nu mai producem energie electrică şi se fac verificările necesare. Vom verifica şi magistrala de apă, se blindează intrarea către calorifere şi va rămâne doar apă caldă până în toamnă”, a declarat Eugen Corcoaţă.

Datorii record

Conducerea unităţii spune că odată cu încetarea furnizării energiei electrice, UATAA se descurca mai greu cu banii. ”Din vânzarea de energie electrică ne-am acoperit practic costurile cu păcura chiar dacă furnizam doar cinci MW pe oră”, a adăugat directorul UATAA Motru. Acesta a adăugat că populaţia din municipiul Motru are în continuare datorii record la furnizor, respectiv 130 de miliarde lei vechi. În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ, acestea au ajuns cu tot cu penalităţi la 90 de miliarde de lei.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: