Se montează primele panouri solare

Primele panouri solare din Târgu Jiu vor fi montate la Sala Sporturilor şi la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”. Lucrările vor fi demarate începând de săptămâna viitoare.

Investiţia se realizează în cadrul Programului de înlocuire sau de completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii mediului. Valoarea panourilor solare se ridică la aproximativ 5,6 miliarde de lei vechi. Finanţarea lucrărilor se realizează în proporţie de 80% din Fondul de mediu, iar 20% din bugetul Consiliului Local. “Au fost încheiate contractele de execuţie privind instalarea panourilor solare la principali consumatori de apă caldă: Sala Sporturilor, cantina şi internatul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu. Lucrările vor fi demarate săptămâna viitoare şi se vor finaliza în luna iunie. Pentru a doua etapă sunt în curs de evaluare, la administraţia Fondului de Mediu, proiectele de montare a panourilor solare la alte 8 unităţi de învăţământ: Grupul Şcolar Forestier, Colegiul Tehnic “Henri Coandă”, Grupul Şcolar Materiale de Construcţii, Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Naţional “Spiru Haret”, Grădiniţa Nr. 3, Grădiniţa Nr. 8 şi Grădiniţa Nr. 9”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Municipalitatea a achiziţionat panouri solare Viessmann deoarece le consideră foarte eficiente. Chiriac susţine că pe timp de iarnă panourile solare vor produce 50% din cantitatea de apă caldă necesară, iar vara vor asigura 100% apa menajeră.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: